Ο Μαυρογιάννης “αποκαλύπτεται” στο Σίγμα: Σε όλη μου τη ζωή χτυπούσα το χέρι μου στο τραπέζι …με σιγαστήρα (video)

Ο προεδρικος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης μίλησε στο κανάλι Σίγμα. Φωτογραφία via Sigma TV




Στο Μεσημέρι και Κάτι της τηλεόρασης του Σίγμα φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία και το Κυπριακό.

Αρχικά αναφέρθηκε στις αναφορές του Άντρου Κυπριανού ότι πρέπει να ανεβάσει τους τόνους στην προεκλογική, τονίζοντας ότι ο ίδιος προσπαθεί να είναι άνθρωπος με αποτελεσματικότητα. «Άμα χρειαστεί ο έντονος τρόπος τότε θα το δούμε».

Πρόσθεσε ότι «σε όλη μου τη ζωή χτυπούσα το χέρι μου στο τραπέζι αλλά ήταν αθόρυβα, με σιγαστήρα».

Στη συνέχεια μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με τους άστεγους, αναφέροντας ότι έχει πρόταση για κοινωνική στέγη με ευθύνη της Κυβέρνησης.

«Πρέπει να ανεγείρονται κατοικίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση τα νεαρά ζευγάρια και όχι μόνο». Συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν δικά τους με ενοικιαγορά. «Το κράτος μέσα από έναν ενιαίο φορέα στεγαστικής πολιτικής να αναλάβει είτε την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών είτε ανέγερσης οικιών σε όλη την επικράτεια», είπε.

Ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε για την υπόθεση της Τιτίνας Λοιζίδου, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».

Συμπλήρωσε ότι η υπόθεση της δικάστηκε στο ΕΔΑΔ με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. «Στη συνέχεια η υπόθεση πήγε στην εξ Υπουργό Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία έχει την ευθύνη για την υλοποίηση της απόφασης του Δικαστηρίου. Είναι πολιτικό και όχι νομικό όργανο» ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι έδωσαν μάχη για πολλά χρόνια έτσι ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία. «Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ας μην νομίζουμε ότι αυτές οι μέθοδοι θα κερδίσουν το Κυπριακό στο σύνολο τους».

Επεσήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία με σύνεση και υπομονή πρέπει να επιμείνει στη συμφωνημένη βάση λύσης και να διαφυλάξει το κεκτημένο του Κυπριακού, περιλαμβανομένου του περιουσιακού. Μιλώντας για τον εποικισμό ανέφερε ότι είναι ένα πρόβλημα που οδηγεί στη μη λύση του Κυπριακού. «Στις διαπραγματεύσεις καταφέραμε με χίλια βάσανα να συμφωνήσουμε τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων που θα γίνονταν πολίτες της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό έχει εξαφανιστεί και βεβαίως το πρόβλημα επιδεινώνεται».

Πρόσθεσε ότι πολλής κόσμος βλέπει με περισσότερη ευαισθησία τα προβλήματα των χρηστών παρά των ιδιοκτητών. «Επιδεινώνεται με τα τετελεσμένα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Με όλα αυτά το Κυπριακό δεν θα μπορεί να επιλυθεί και χρειάζεται άμεσα να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Ο κ. Μαυρογιάννης σημείωσε ότι το «παιχνίδι» πρέπει να γυρίσει. «Και να μην υπάρχει ελπίδα, πρέπει να τη φτιάξουμε. Δεν έχουμε επιλογή πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Επιπλέον, μίλησε για την πόλωση εν μέσω προεκλογικής δηλώνοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με μεγάλη θλίψη. «Δεν είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι εγώ τον προεκλογικό αγώνα και τον πολιτικό λόγο. Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε όλοι την ανάγκη για ένα πολιτισμένο διάλογο και το διακύβευμα των εκλογών. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε τέτοιες μεθοδεύσεις».

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην πολιτική που τρέφονται από την πόλωση και την τοξικότητα. «Αυτοί που με στηρίζουν καταλαβαίνουν την ανάγκη του πολιτισμένου πολιτικού λόγου. Αν εκλεγώ θα παύσουν αυτά τα φαινόμενα γιατί δεν χωρούν σε μια σύγχρονη δημοκρατική, ευρωπαϊκή κοινωνία».

Ο “Πολίτης” τον “καρφώνει”: Άλλα ο Αβέρωφ, άλλα το ΤΕΠΑΚ, τον άφησαν εκτεθειμένο οι ξενοδόχοι φίλοι του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: