Ο “Πολίτης” τον “καρφώνει”: Άλλα ο Αβέρωφ, άλλα το ΤΕΠΑΚ, τον άφησαν εκτεθειμένο οι ξενοδόχοι φίλοι του…

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και προεδρικός υποψήφιος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Από εξοικονομήσεις του ιδίου του Πανεπιστημίου παραχωρήθηκε το επίδομα ενοικίου, λέει το ΤΕΠΑΚ, αφού «οι ξενοδόχοι φίλοι του Αβέρωφ Νεοφύτου τον άφησαν εκτεθειμένο», καθώς δεν επέδειξαν ενδιαφέρον για στέγαση φοιτητών.

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις οι οποίες εκφράστηκαν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, και από τον Βασίλη Πρωτοπαπά, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ, σε σχέση με τις πρωτοβουλίες του πανεπιστημίου για στήριξη των φοιτητών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με γραπτή δήλωσή του, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη σημερινή, ομόφωνη, απόφαση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, μέσα από την οποία γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για στήριξη προπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών.

«Στα πλαίσια αυτά συγκαταλέγεται η αύξηση στο επίδομα ενοικίου αλλά και, σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ, η διασφάλιση αριθμού κλινών σε ξενοδοχεία της Λεμεσού στη χαμηλότερη δυνατή τιμή», προσθέτει.

Μια λύση, αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, που τέθηκε επί τάπητος στην πρόσφατη συνάντησή του τόσο με το Συμβούλιο και τις Πρυτανικές Αρχές του ΤΕΠΑΚ όσο και με τον ΠΑΣΥΞΕ.

«Αντιμετωπίζεται έτσι στην πράξη, με λογική και ορθολογισμό αλλά και με πρακτικές, εφαρμόσιμες και δίκαιες λύσεις, το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών μας στην πόλη της Λεμεσού», καταλήγει.

  • «Εκτεθειμένος ο Αβέρωφ»

Από πλευράς του, ο Βασίλης Πρωτοπαπάς, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως η παραχώρηση του επιδόματος ενοικίου έγινε από εξοικονομήσεις του ιδίου του ΤΕΠΑΚ, καθώς οι ξενοδόχοι φίλοι του προέδρου του ΔΗΣΥ τον άφησαν σοβαρά εκτεθειμένο, αφού η μη ανταπόκρισή τους είναι αποκαρδιωτική.

«Ειναι πολυ θετικη εξελιξη η παραχωρηση επιδοματος στεγασης υψους 2.500 ευρω σε μεγαλο αριθμο φοιτητων/τριων του Τεπακ. Μπορουν να επωφεληθουν περιπου 250 ατομα. Απο εξοικονομησεις του ιδιου του Πανεπιστημιου.

Ειναι αποκαρδιωτικη η (μη) ανταποκριση απο ξενοδοχεια της Λεμεσου. Σχεδον μηδενικη διαθεσιμοτητα και υπερβολικες για τα δεδομενα των φοιτητων οικονομικες απαιτηαεις (700 ευρω/μηνα για ενα δωματιο).

Οι ξενοδοχοι φιλοι του Αβέρωφ Νεοφύτου – Averof Neofytou τον αφησαν σοβαρα εκτεθειμενο.»

Μεγάλη συγκέντρωση στη Γεροσκήπου: Κάποιοι είναι ικανοί για όλα, καθημερινό φαινόμενο οι απειλές και οι εκβιασμοί, καταγγέλλει ο Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: