Μετά τα συχαρίκια από το ΝΑΤΟ, προκλητική «υπερπτήση» Ακάρ στα βόρεια του Αιγαίου με F-16 [video]

Στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα της Χουριέτ




Λίγη ώρα μετα τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας κατά την παρουσία του σε εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, ο Υπ. Αμυνας, μπήκε σε ένα F-16 και σύμφωνα με τον ιστότοπο της Hurriyet, πραγματοποίησε «ειδική πτήση στα βόρεια του Αιγαίου».

Συνοδευόμενος από τον διοικητή των αεροπορικών δυνάμεων στρατηγό Ατίλα Γκιουλάν, «ο Ακάρ χαιρέτισε, στη διάρκεια της πτήσης, το μνημείο των μαρτύρων του Τσανάκαλε», αναφέρει ο ιστότοπος.

 

Πετώντας πάνω από τα Δαρδανέλια, ο Ακάρ, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι όλων των μαρτύρων μας, ιδιαίτερα εκείνων που κείτονται στο Τσανάκαλε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με το πνεύμα τους».

Νωρίτερα, σε ομιλία του επιχείρησε ξανά να αντιστρέψει την πραγματικότητα λέγοντας ότι η Αθήνα συνεχίσει να προκαλεί με παράνομες ενέργειες και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ελληνικοί S-300 «κλείδωσαν στα ραντάρ τους τουρκικά μαχητικά

Ο θρασύδειλος Ακάρ είπε ακόμη ότι για να μη βρει και πάλι το μπελά της η Ελλάδα και για να μην «πάθει τα ίδια» με το 1922 πρέπει να πάρει μαθήματα από το παρελθόν.

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμμαχίες της με τρίτες χώρες.

Τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Με πληροφορίες από Hurriyet

Φοβήθηκε “μη μείνει πίσω” από Ερντογάν, Μπαχτσελί ο Ακάρ και πήρε σειρά: Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: