Η Ομογένεια έχει συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, λέει ο νέος γενικός πρόξενος

Αναμνηστική φωτογραφία από την πρώτη συνάντηση γνωριμίας του νέου γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου με τους εκπροσώπους των Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φωτογραφία: ETA PRESS




Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΥ

Συνάντηση  του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των Ομογενειακών μέσων ενημέρωσης

Νέα Υόρκη. Ακόμα πιο ψηλά επιθυμεί να ανεβάσει τον πήχυ των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, στην συνάντηση γνωριμίας με τους εκπροσώπους των Ομογενειακών ΜΜΕ και τους Έλληνες Ανταποκριτές, που έγινε μέσα σε  ζεστό και φιλικό κλίμα την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ανέλαβε πριν από είκοσι μέρες το Γενικό Προξενείο, το μεγαλύτερο, τόνισε, Ελληνικό Προξενείο στον κόσμο και όπως είπε, βρίσκεται ακόμα στην διαδικασία χαρτογράφησης.

Θα χρειαστούν, είπε τουλάχιστον τρεις μήνες για την εξαγωγή συμπερασμάτων και κατόπιν την λήψη αποφάσεων.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στον Πέμπτο όροφο του Γενικού Προξενείου και οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας, στα Ηνωμένα Έθνη.

Στόχος της πρώτης αυτής επαφής, ήταν να παρουσιάσει ο κ. Κωνσταντίνου, το όραμα του «για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον Ελληνισμό».

Τόσο η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου κ. Μαρία Βαξεβανίδου όσο και ο Σύμβουλος Τύπου κ. Σάκης Φλώρος υποδεχόταν τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους. Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Πρόξενος κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου καθώς και η κ. Εβελιν Κανελέα, υπεύθυνη για τα Πολιτιστικά θέματα του Προξενείου.

Με τον αέρα ενός έμπειρου διπλωμάτη σε θέματα που έχουν σχέση με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, εμφανίστηκε ο κ. Κωνσταντίνου, που χαριτολογώντας,  επεσήμανε ότι δεν έχει κυπριακή καταγωγή, (κάτι που πιθανόν να υποδηλώνει το επίθετο του), αλλά πρόκειται για σύμπτωση.

Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου, είχε υπηρετήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από 20 χρόνια, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξήγησε, στην εισαγωγή του, ότι βρισκόμαστε σε μια ευτυχή συγκυρία όπου οι διμερείς σχέσεις μας με την Αμερική βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό σημείο και όπως ανέφερε, καθοριστικό ρόλο ακόμα και στην διαδικασία λήψεως των αποφάσεων έχουν παίξει και οι Ομογενείς.

Έτσι κι ενώ ο ίδιος, βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ενημέρωσης και μελετάει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ομογενείς, στόχος του είναι, όπως επεσήμανε η «Ενότητα». Αν δεν υπάρξει, πρόσθεσε, ενότητα δεν θα μπορέσουμε, να επιτύχουνε κανέναν από τους στόχους αυτούς.

Η δικιά μου μεγάλη προσπάθεια, συμπλήρωσε στην συνέχεια, θα είναι να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε και να δραστηριοποιήσουνε, τη νεολαία.

Δεν γνωρίζουν, παραδέχθηκε, οι νέοι «τί είναι η Ελλάδα σήμερα».

Ο πολιτισμός, επεσήμανε είναι ένα άλλο όχημα για να προβάλλουμε την Ελλάδα. Θα σας ζητήσω στον τομέα αυτό, είπε ο κ. Κωνσταντίνου να μας βοηθήσετε να προβάλλουμε τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον. Ωστόσο δεν προέβει σε ανακοινώσεις και δεν μίλησε για ιδέες ή συγκεκριμένα προγράμματα.

Σε ότι αφορά το θέμα της ψήφου των Ομογενών, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι θα είναι η πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια που οι Ομογενείς έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ευελπιστεί εξήγησε, να γίνει το προξενείο ένα από τα εκλογικά κέντρα.

Πρόγραμμα Επισκέψεων

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε σε συντομία στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα, αυτό το Σαββατοκύριακο, θα βρίσκεται για επίσκεψη στα Ηνωμένα Έθνη και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως αναμένεται να επισκεφτεί το ημερήσιο σχολείο του Αγίου Νικολάου, στο Φλάσινγκ, την ερχόμενη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την επικείμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει συνάντηση με Ομογενειακούς φορείς την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στο Boathouse, στο Σέντραλ Παρκ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, το Ground Zero και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

  • «Ανοιχτή η Πόρτα»

Καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι η «η πόρτα μου είναι ανοιχτή, για οποιαδήποτε θέμα προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνισμού».

Ο κ. Κωνσταντίνου έθεσε ο ίδιος το ερώτημα «Ποιό πιστεύεται είναι το κυριότερο θέμα που μπορεί να απασχολεί το Προξενείο».

Σε παρατήρηση της «Hellas Journal» ότι ο απελθών Γενικός Πρόξενος είχε καταφέρει να ανεβάσει το επίπεδο των υπηρεσιών και των επαφών με τους Ομογενειακούς φορείς, ο κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι χαίρεται που ακούει ότι υπήρξε πρόοδος στο Προξενείο και τόνισε ότι στο μέλλον ελπίζει να«Διατηρήσουμε τον πήχυ ψηλά και να κάνουμε και νέο ρεκόρ».

Ο Ελπιδοφόρος ό,τι έσπειρε αυτά τα τρία χρόνια, θερίζει τώρα… Τρεις και ο κούκος στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: