Οι Εργατικοί το πήραν απόφαση: Υπόσχονται (οριστικά) επανακρατικοποίση των βρετανικών σιδηρόδρομων

Εργαζόμενος μπροστά από τραίνο στο κεντρικό Λονδίνο. EPA, WILL OLIVER




Επανακρατικοποίηση των βρετανικών Σιδηρόδρομων τάζει ανοιχτά πλέον η ηγεσία των Εργατικών, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του τομέα μεταφορών του κόμματος, Louise Haigh, υποστηρίζοντας ότι τα βρετανικά τραίνα θα τεθούν ξανά υπό δημόσια διαχείριση μετά τη λήξη των υφιστάμενων συμβάσεων με τους ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης.

Η Haigh είπε στους αντιπροσώπους του κόμματος –πολλοί από τους οποίους δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο συνέδριο του Λίβερπουλ λόγω των περικοπών των δρομολογίων των τρένων και της εκτεταμένης αναστάτωσης– ότι οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες δεν θα πρέπει πλέον να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν ελλιπείς υπηρεσίες.

Η επιβεβαίωση της πολιτικής εθνικοποίησης του Εργατικού Κόμματος έρχεται μετά από μήνες σύγχυσης και αντικρουόμενης ρητορικής μέσα στο σκιώδες υπουργικό τους Συμβούλιο.

Η Haigh δήλωσε στο συνέδριο ότι οι «βρετανικοί σιδηρόδρομοι έχουν γίνει μία μηχανή παραγωγής χρήματος για εταιρείες και ξένες κυβερνήσεις. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί – τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Και οι Εργατικοί στην κυβέρνηση θα φροντίσουν να το κάνουν», είπε.

Αυτό το καλοκαίρι, η ηγεσία του Εργατικού Κόμματος φάνηκε να πραγματοποιεί πολλές υπαναχωρήσεις στο θέμα της εθνικοποίησης, παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης τους Keir Starmer συμπεριέλαβε την πολιτική στο μανιφέστο του όταν ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Τον Ιούλιο, η αρμόδια τομεάρχης Ρέιτσελ Ριβς είπε ότι η επανεθνικοποίηση δεν ήταν πλέον συμβατή με τους «δημοσιονομικούς κανόνες» των Εργατικών.

Αρχικά υποστηρίχθηκε από τον Starmer, ο οποίος είπε ότι θα απέρριπτε μια «ιδεολογική» θέση και αντ’ αυτού θα ακολουθούσε μια «ρεαλιστική» προσέγγιση στο θέμα.

Η εθνικοποίηση ήταν μια θεμελιώδης πολιτική του μανιφέστου των Εργατικών του 2019, από την οποία η σημερινή ηγεσία προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί.

Όταν ρωτήθηκε εάν είχε εγκαταλείψει την υπόσχεσή του για την ηγεσία, ο Starmer απάντησε: : «Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της εθνικοποίησης, είμαι ρεαλιστής, όχι ιδεολόγος. Δεν νομίζω ότι μετά την πανδημία μια ιδεολογική απάντηση είναι η σωστή.

Αργότερα η Haigh αναγκάστηκε να δημοσιεύσει μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκείνη την εποχή διευκρινίζοντας τη θέση του κόμματος υπέρ της δημόσιας ιδιοκτησίας.

Αλλά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το κόμμα φάνηκε να συμβιβάζεται με μια πιο ξεκάθαρη πολιτική, με τη Χέιγκ να προτείνει ότι μια κυβέρνηση των Εργατικών θα τερμάτιζε «αυτή τη φάρσα» των ιδιωτικοποιημένων σιδηροδρόμων.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διαρροές στον Nord Stream: Ισχυρές εκρήξεις και τεράστιες, απόκοσμες φυσαλλίδες στη Βαλτική [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: