Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν: Χωρίς καμιά προετοιμασία κατευθείαν προς … σφαγή στην Ουκρανία οι Ρώσοι επιστρατευμένοι

Ρώσοι στρατευμένοι φεύγουν με πούλμαν απο στρατολογικό κέντρο έξω από τη Μόσχα, Ρωσία. EPA, YURI KOCHETKOV




Η Ρωσία στέλνει νεοσύλλεκτους στο μέτωπο μετά από λίγες μέρες εκπαίδευσης ή καθόλου, λένε ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη «μερική» επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«[Οι νεοσύλλεκτοι] δεν συμμετέχουν σε ασκήσεις, δεν εξετάζονται από την ιατρική επιτροπή και δεν υποβάλλονται σε καμία εκπαίδευση», ανέφερε η ομάδα δικαιωμάτων Perviy Otdel (Πρώτο Τμήμα) σε ανάρτησή της στο Telegram την Τρίτη.

Η ομάδα επικαλέστηκε ένα βίντεο που δημοσίευσε ένας ανώνυμος κληρωτός που κλήθηκε να πολεμήσει.

“Γεια σε όλους, το πρώτο σύνταγμα τανκ είναι εδώ. Μας είπαν επίσημα ότι δεν θα υπάρξει εκπαίδευση πριν μας στείλουν  στην εμπόλεμη ζώνη. Οι διοικητές του συντάγματος το επιβεβαίωσαν. Στις 29 Σεπτεμβρίου, θα μας στείλουν  στη Χερσώνα”, λέει ο άντρας στο βίντεο .

Μόνο το 10% του συνόλου των εφέδρων έχει ολοκληρώσει επανεκπαίδευση από την αρχική υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί κληρωτοί είναι πιθανό να χρειάζονται εκπαίδευση πριν αναπτυχθούν στο μέτωπο, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης RAND.

Η αποστολή ανδρών κακώς προετοιμασμένων για μάχη στην Ουκρανία θα σημαίνει απότομη αύξηση των θανάτων Ρώσων στην πρώτη γραμμή, είπαν στρατιωτικοί αναλυτές στους The Moscow Times. 

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: