Ο Στεφάνου του ΑΚΕΛ θεωρεί εξαιρετικά σοβαρές τις καταγγελίες του Ομήρου για τον “Φάκελο της Κύπρου”

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ




Επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, με αφορμή καταγγελίες του πρώην Προέδρου του Σώματος, Γιαννάκη Ομήρου, αναφορικά με την έκδοση του Φακέλου της Κύπρου.

Ο κύριος Στεφάνου αναφέρει ότι θεωρεί εξαιρετικά σοβαρές τις καταγγελίες για καθυστέρηση της συνέχισης του έργου και κυρίως για την επαναδιατύπωση των πρακτικών της Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, κατά παράβαση, όπως αναφέρεται, της πρώτης παραγράφου του πρωτοκόλλου συνεργασίας για αυτούσια παράθεση του μαρτυρικού υλικού.

Οι καταγγελίες, συνεχίζει, επισημαίνουν τον κίνδυνο για παραχάραξη, εκούσια ή ακούσια, της ιστορικής αλήθειας, την οποία υπηρετεί η μεγάλη προσπάθεια.

Ο Στέφανος Στεφάνου ζητεί από την πρόεδρο της Βουλής να έχει πλήρη ενημέρωση για το θέμα.

Υπογραμμίζει πως η υπόθεση του Φακέλου της Κύπρου είναι εθνική και η όποια προσπάθεια να χυθεί φως στην πιο μαύρη σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, πρέπει να είναι συλλογική.

Ιδού το χαμένο έγγραφο: Η μεγάλη πολιτική απάτη και η Αλήθεια… Τα αφηγήματα του ΟΗΕ, που τα …έφαγαν” αμάσητα Κύπριοι πολιτικοί, ήταν ψευδή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: