Ιδού το χαμένο έγγραφο: Η μεγάλη πολιτική απάτη και η Αλήθεια… Τα αφηγήματα του ΟΗΕ, που τα …έφαγαν” αμάσητα Κύπριοι πολιτικοί, ήταν ψευδή

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Επιβεβαιώνουν τα αληθή γεγονότα και αποδεικνύουν πως όσα διοχέτευαν κάποιοι από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψεύτικα αφηγήματα.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη στα όσα αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή ο Μιχάλης Ιγνατίου, παρουσιάζοντας μέσω του «Φιλελεύθερου» και της Hellas Journal (ΕΔΩ) πρακτικό των Ηνωμένων Εθνών που αφορά τη συνάντηση της 4ης Ιουλίου 2017 στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά.

[Η φωτοτυπία του εγγράφου στο τέλος του κειμένου. Η μετάφραση του κειμένου ΕΔΩ)].

Προκάλεσε κάκιστη εντύπωση ο αστήρικτος ισχυρισμός του προεδρικού υποψηφίου Αχιλλέα Δημητριάδη, ότι το συγκεκριμένο έγγραφο μας το έδωσε ο ίδιος ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, τα έβαλε με τη δημοσιογραφική αποκάλυψη αντί με την πολιτική απάτη της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών. Ως κανονικός πλέον πολικάντης τόνισε ότι θεωρεί ότι πίσω από τη διαρροή βρίσκεται ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επεσήμανε πως «οι διαρροές με στόχο την εσωτερική κατανάλωση μόνο ζημιά προκαλούν».

Μεγαλύτερη σημασία θα έπρεπε να έχει το γεγονός ότι ο αγαπημένος των οπαδών του φιλοτουρκικού “ναι”, ο Έσπερ Μπαρτ Άιντε, “σταύρωσε” την Κύπρο στο Κραν Μοντανά και εξαπάτησε ακόμα και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πολιτικοί όπως ο κ. Δημητριάδης, ο πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Αβέρωφ Νεοφύτου πιστεύουν περισσότερο τους τουρκικούς ψεύτικους ισχυρισμούς παρά τα ίδια τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που φανερώνουν την αλήθεια. Δηλαδή τι θα έκαναν στη θέση του κ. Αναστασιάδη; Θα υπέγραφαν “λύση”-διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί και τη συνέχιση των απαράδεκτων “επεμβατικών δικαιωμάτων” και των αναχρονιστικών εγγυήσεων;

Ας απαντήσουν. Αλλά δεν τολμούν…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος σημείωσε πως τα νέα πρακτικά που αποκάλυψε ο «Φ» και η HJ «επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα, όπως καταγράφηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά».

Αφού υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει «πρόθεση αντιπαράθεσης με κανέναν», ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζει πως:

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα αφηγήματα που διοχέτευαν κάποιοι των παραγόντων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψευδή και παραπλανητικά για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου, με απώτερο στόχο, από τη μια, την απαλλαγή της τουρκικής πλευράς από τις ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και, από την άλλη, τη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας».

Καταλήγοντας ο κ. Πελεκάνος σημείωσε πως από πλευράς Κυβέρνησης δεν θεωρούν «ότι είναι η ώρα της παρελθοντολογίας» και πρόσθεσε: «Κρίνουμε, όμως, πως τα γεγονότα και η ιστορική αλήθεια διαψεύδουν όσους τα τελευταία πέντε χρόνια αποδέχονταν αφηγήματα που διαψεύδονται από τα ίδια τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών».

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, τέως διαπραγματευτή και νυν προεδρικό υποψήφιο, είναι, όπως είπε:

«Λίγο κρίμα να περιμένουμε διαρροές στον Τύπο για να γίνει πιστευτή σχετική μαρτυρία την οποία λέμε εδώ και πέντε χρόνια». Ο Α. Μαυρογιάννης εμφανίζεται δικαιωμένος από το περιεχόμενο του εγγράφου που αποκάλυψε ο «Φ» για τα όσα και ο ίδιος έλεγε για το Πλαίσιο του ΓΓ ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Σημείωσε ακόμα πως από το έγγραφο αποδεικνύεται πως «αυτά τα οποία λέγαμε και επιμέναμε προς την κ. Λουτ για τη συνάντηση του πρωινού της 4ης Ιουλίου, όπου επειδή τα Ηνωμένα Έθνη δεν έκαναν πρακτικό έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν εάν έγινε η συνάντηση».

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του «Φ» ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μιχάλης Δαμιανός, ανέφερε πως «οτιδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια έβαζε νερό στον μύλο της Τουρκίας ήταν δηλώσεις οι οποίες δεν παρείχαν καλές υπηρεσίες στον τόπο».

Η θέση του ΔΗΚΟ, σύμφωνα με τον κ. Δαμιανού, είναι ξεκάθαρη πως για τη μη λύση του Κυπριακού φταίει αποκλειστικά η Τουρκία.

Στο ότι η Τουρκία ευθύνεται για τη μη λύση του Κυπριακού αναφέρθηκε και ο Αλέκος Τρυφωνίδης της Δημοκρατικής Παράταξης. Παρά τις όποιες παραλήψεις που μπορεί να έκανε η δική μας πλευρά, ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης, η μη λύση του Κυπριακού οφείλεται στην τουρκική αδιαλλαξία.

Η Έφη Ξάνθου τόνισε πως αυτό που ζητούν οι Οικολόγοι είναι η διαφάνεια και να γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει στα παρασκήνια του Κυπριακού. Σύμφωνα με την Έφη Ξάνθου, οι Οικολόγοι θέλουν να βγουν όλα στο φως.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ αναφέρει πως το δημοσίευμα του «Φ» «επιβεβαιώνει τον ύποπτο ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Άιντε, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις είχε ξεφύγει από τους όρους εντολής του, αλλά και από τις βασικές αρχές του ΟΗΕ. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που η ΕΔΕΚ είχε επανειλημμένα καταθέσει τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και δημόσια την ανάγκη η πλευρά μας να ζητήσει την απομάκρυνσή του».

Τώρα που βρήκε ότι μας έδωσε το έγγραφο ο κ. Αναστασιάδης, αυτό το αφήνουμε στη σφαίρα της φαντασίας του.

Το ΕΛΑΜ έκανε λόγο για στημένες διαπραγματεύσεις στην Ελβετία και τα έγγραφα αποκαλύπτουν το παιχνίδι που είχε στηθεί στην πλάτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΑΚΟΜΑ: Και άλλα έγγραφα για την συνωμοσία τουρκοποίησης της Κύπρου έχουν οι ερευνητές: H ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: