Η πρώτη γυναίκα συνταγματάρχης του Πούτιν σκοτώθηκε στο Ντονέτσκ: Oυκρανικός πύραυλος χτύπησε το αυτοκίνητό της [video]

Η αντισυνταγματάρχης Olga ‘Kursa’ Kachura, 52 ετών, σκοτώθηκε ακαριαία όταν ουκρανικός πύραυλος χτύπησε το αυτοκίνητό της καθώς οδηγούσε στην πόλη Oρλίβκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας. Screenshot via YouTube




Η πρώτη γυναίκα ανώτερος αξιωματικός της Ρωσίας σκοτώθηκε εν μέσω σκληρών μαχών στην Ουκρανία, καθώς οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν υφίστανται μια σειρά ταπεινωτικών αποτυχιών.

Η αντισυνταγματάρχης Όλγα “Κούρσα” Κασούρα, 52 ετών, σκοτώθηκε ακαριαία όταν ουκρανικός πύραυλος χτύπησε το αυτοκίνητό της καθώς οδηγούσε στην πόλη Ορλίβκα, στην  περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Μητέρα δύο παιδιών, στην οποία απονεμήθηκε μεταθανάτια το τιμητικός τίτλος του Ήρωα της Ρωσίας, ήταν συνταγματάρχης στις δυνάμεις της ρωσικής μαριονέτας της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ”, όπου διοικούσε μια μεραρχία πυροβολικού η οποία έχει κατηγορηθεί για βομβαρδισμό αμάχων.

Κάτοικος της περιοχής που εργαζόταν στο αστυνομικό τμήμα της Ορλίβκα, η Κασούρα φέρεται να αυτομόλησε στη φιλορωσική πλευρά το 2014, όταν ο Πούτιν υποκίνησε  εξέγερση των φιλορώσων ανταρτών στο Ντονμπάς.

  • Σύμφωνα με το Τμήμα Στρατηγικών Επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συχνά μεταμφιέστηκε σε μέλος των τακτικών ουκρανικών δυνάμεων για να διαπράξει εγκλήματα πολέμου προκειμένου να τις δυσφημήσει.

Καυχιόταν επίσης ότι της άρεσε να σκοτώνει τους συμπατριώτες της σε κανάλια προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Γίνεται ένας από τους τελευταίους Ρώσους υψηλόβαθμους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία εν μέσω της βίαιης συνεχιζόμενης εισβολής του Πούτιν στη χώρα.

  • Η Κασούρα είναι ο 97ος  αξιωματικός που έχει γίνει γνωστό και επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκε στον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν απένειμε στην Κασούρα τη μεταθανάτια τιμή του Ήρωα της Ρωσίας – το υψηλότερο βραβείο του Κρεμλίνου – «για το θάρρος και τον ηρωισμό της που επέδειξε κατά την εκτέλεση του στρατιωτικού της καθήκοντος».

Η Μαργαρίτα Σιμονιάν,  επικεφαλής του ρωσικού δικτύου RT μετέδωσε: «Η θρυλική Korsa πέθανε στην Ορλίβκα… Ας αναπαυθεί εν ειρήνη…

«Ο Αρχηγός [Πούτιν] της απένειμε  τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας. Έτσι πρέπει να είναι. Αυτοί είναι οι κοινοί μας ήρωες ».

Ο Κασούρα ήταν αστυνομικός ανακριτής καριέρας που έφθασε στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη προτού μεταπηδήσει στις δυνάμεις των αυτονομιστών που υποστηρίζονταν από τον Πούτιν.

Υπηρέτησε στην 3η ταξιαρχία μηχανοκίνητων τυφεκίων Berkut του 1ου Σώματος Στρατού της DPR και διοικούσε μια μεραρχία Grad MLRS στην Ορλίβκα. Είχε 140 πυροβολητές υπό τις διαταγές της.

Είχε τραυματιστεί πολλές φορές σε προηγούμενες επιθέσεις. Είχε τον βαθμό της συνταγματάρχη στις δυνάμεις της ΛΔΔ από το 2015.

Πέρυσι, η Ουκρανία την καταδίκασε σε 12 χρόνια φυλάκιση ερήμην με δήμευση περιουσίας για «συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα ή τρομοκρατική οργάνωση». Θεωρείται ότι διέταξε τον βομβαρδισμό πόλεων στο Ντονμπάς που οδήγησε σε θανάτους αμάχων.

Ο ρωσόφιλος δήμαρχος της Ορλίβκα Ιβάν Πρικοντκο, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό της δήλωσε: «Μια γενναία και σοφή γυναίκα που ήταν εκεί από την αρχή της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ πέθανε τραγικά. Όλγα Κασούρα, νικηφόρα και ακλόνητη Κόρσα».

Ο θάνατος της Κασούρα έρχεται λίγες μέρες μετά την κηδεία της πρώτης Ρωσίδας στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Η δεκανέας Αναστασία Σαβίτσκαγια, 35 ετών, Anastasia Savitskaya, ήταν μητέρα δύο παιδιών και  κηδεύτηκε στις 13 Ιουλίου στη γενέτειρά της Βόλγκογκραντ, μια πόλη στη νοτιοδυτική Ρωσία.

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

 

Η fake άδεια του ψευδοκράτους στην κατοχική Τουρκία: Γεώτρηση από το Αμπντουλχαμίτ Χαν στην κυπριακή ΑΟΖ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: