Η κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη …εξαφάνισε τα αυγά και το κρέας από την περιοχή!

FILE PHOTO: A CH-53E Super Stallion helicopter, assigned to Marine Medium Tiltrotor Squadron 263 (Rein.), flies over the amphibious transport dock ship Arlington May 3. Arlington, with embarked 22nd Marine Expeditionary Unit, participated in exercise Alexander the Great 2022 under the command and control of Task Force 61/2. Photo via MC1 John Bellino, Navy




Το περιοδικό Marine Corps Times (καλύπτει αμυντικά θέματα) δημοσιεύει άρθρο αναφορικά με την παρουσία αμερικανικών ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο Ελληνο-αμερικανικής αμφίβιας στρατιωτικής άσκησης υπό την ονομασία ‘Μέγας Αλέξανδρος 2022’ κατά τον περασμένο Μάϊο.

Τίτλος του κειμένου: Marines, sailors ate all of Greek town’s eggs, meat on port visit (Πεζοναύτες (και) ναύτες) έφαγαν όλα τα αυγά και το κρέας της ελληνικής πόλης, κατά την επίσκεψη στο λιμάνι ) της Αλεξανδρούπολης

Το άρθρο, με δόση χιούμορ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην μεγάλη κατανάλωση τροφίμων εκ μέρους των Αμερικανών στρατιωτών (σ.σ. περίπου 1500 όπως αναφέρεται), σε εστιατόρια της περιοχής, δημιουργώντας έλλειψη σε αυγά και κρέας, ενώ παραθέτει σχετικές δηλώσεις τοπικών επαγγελματιών του χώρου.

Ο αντισυνταγματάρχης Christopher Myette, δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου:

«Η εκπαίδευση που πραγματοποιήσαμε με τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ στην Ελλάδα ενίσχυσε τη στενή σχέση μεταξύ των στρατιωτικών μας και παρείχε μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθουμε ο ένας από τον άλλον και να εξασκήσουμε τις πολεμικές μας ικανότητες σε έναν χώρο εκπαίδευσης πρώτης τάξης».

Ακολούθως το άρθρο αναφέρεται στη σύσφιξη των διμερών στρατιωτικών σχέσεων κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπό το πρίσμα και του πολέμου στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρεται και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού ΆΜυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον κατά τον περασμένο Ιούλιο και είχε συνάντηση και συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Λόιντ Όστιν (Austin).

Ο κ. Austin ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη που προσφέρει στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στη στρατηγική σημασία της πρόσβασης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Αυτή η πρόσβαση μάς επιτρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, να αντιμετωπίζουμε κακόβουλους παράγοντες, να ασκούμαστε και να δραστηριοποιούμαστε στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού ΥΠΑΜ, όπως σημειώνεται στο άρθρο.

Τίτλος: «Marinessailors ate all of Greek towns eggsmeat on port visit»

Μαθήματα αμερικανικής Δημόσιας Διπλωματίας με τον Αντετοκούνμπο: Το βίντεο της πρεσβείας που έγινε ….ανάρπαστο!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: