Η Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ για την αστυνομική επιχείρηση στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα

FILE PHOTO Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. via ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ




Στην αστυνομική επιχείρηση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στον Ελαιώνα, αναφέρεται, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με αυτήν, «η σημερινή επιχείρηση τρομοκράτησης προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό του Ελαιώνα, αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στην αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, δεν αντιμετωπίζονται με τα ΜΑΤ και τη χρήση χημικών, που επιστρατεύει η κυβέρνηση επιδιώκοντας τη δήθεν οικειοθελή μετακίνηση προσφύγων σε άλλους καταυλισμούς στους οποίους επικρατούν αντίστοιχα άθλιες συνθήκες», αναφέρεται επίσης.

Ταυτοχρόνως το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να αντιμετωπίσει με καταστολή τα αδιέξοδα του αντιδραστικού πλαισίου της ΕΕ, που οδηγεί στο σταδιακό ξήλωμα της Συνθήκης της Γενεύης, το οποίο έχουν στηρίξει διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, με τα τραγικά αποτελέσματα των εγκλωβισμένων σε νησίδες του Έβρου, των «πλεούμενων» πτωμάτων στο Αιγαίο και των καταυλισμών της ντροπής τύπου Μόριας, Ελαιώνα κ.ά. Τα αδιέξοδα αυτά επιτείνει τόσο ο σχεδιαζόμενος τερματισμός του προγράμματος ‘ESTIA II’ μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα στερήσει οποιαδήποτε δυνατότητα αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας λόγω των απαράδεκτων συνθηκών του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ανυπαρξία ολοκληρωμένου πλαισίου ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων που επιλέγουν να παραμείνουν στη χώρα μας».

Με αυτά τα δεδομένα, η Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ ζητά, «εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, να δοθεί λύση στο αίσχος του Ελαιώνα», όπως υποστηρίζει.

Με τις εξής πρωτοβουλίες:

*Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόδοσης ασύλου στους πρόσφυγες, σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης, και να εξασφαλιστεί η μετάβασή τους στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

*Να συνοδευτεί αυτόματα το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα με την εξασφάλιση της ασφαλούς διαβίωσής τους, σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα. *Καμιά επαναπροώθηση, απέλαση και εγκλεισμός στις υπερδομές-φυλακές.

*Εξασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία που φοιτούσαν έως τώρα.

*Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων της δομής, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ύμνος για τη στρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης από την New York Times: Ο αμερικανικός στρατός είναι παντού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: