Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα λαγούμια των Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Εισαγγελέας και κοινωνικοί λειτουργοί ελέγχουν τις συνθήκες διαβίωσης [video]

Στιγμιότυπο από την αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Κάτω Τρικάλων Κορινθίας Πηγή φωτογραφίας: Screenshot via Glomex




Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διαμένει η αυτοαποκαλούμενη παλαιοχριστιανική κοινότητα.

Στο σημείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ βρίσκεται δικαστικός λειτουργός, κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ πρόκειται να δουν τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας με τα τέσσερα παιδιά.

Ειδικότερα η αστυνομία καλείται να ερευνήσει – με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών– πόσα παιδιά είναι μέλη της κοινότητας που ζει στη συγκεκριμένη περιοχή, εάν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις τους όπως ορίζει ο Νόμος και ποιοι είναι οι γονείς τους.

Το ζευγάρι που τις τελευταίες μέρες έχει εμφανιστεί και έχει κάνει δηλώσεις στα Μέσα ενημέρωσης δηλώνει ότι έχει 3 ανήλικα παιδιά και μια ενήλικη κόρη η οποία έχει αποκτήσει ένα δικό της μωρό.




Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε επιχείριση της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.




Οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

Η επιχείρηση έρχεται μετά τη χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΙ

Έτοιμοι για την μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα οι αγρότες από όλη την Ελλάδα: Αύριο πρώτο ραντεβού των τρακτέρ στο Κάστρο Βοιωτίας [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: