Ο παράνομος “χάρτης” του “Γκρίζου Λύκου”: Ο Μπαχτσελί γνωρίζει ότι τον χρειάζεται ο Ερντογάν και δρα ανεξέλεγκτα

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Η ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) αναφέρεται στον χάρτη, με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Devlet Bahceli, μαζί με τον πρόεδρο της οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» Ahmet Yigit Yildirim.

Ο χάρτης εμφανίζει ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και την Κρήτη, να ανήκουν στην Τουρκία.

Αναφέρεται στον χάρτη, με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Devlet Bahceli, μαζί με τον πρόεδρο της οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» Ahmet Yigit Yildirim, που εμφανίζει ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και την Κρήτη, να ανήκουν στην Τουρκία.

Λόγος γίνεται για την αναστάτωση που προκάλεσε στην Αθήνα η δημοσιοποίηση αυτού του χάρτη και για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο twitter, με την οποία κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan να πάρει σαφή θέση, ωστόσο ο Erdogan μέχρι στιγμής σιωπά.

-,Δεν αναμένεται, όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής, να κρατήσει αποστάσεις από τον κυβερνητικό του εταίρο, Bahceli, καθώς χρειάζεται την ψήφο των εθνικιστών στις επερχόμενες εκλογές, για αυτό και οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνεχίσει να υποδαυλίζει την ένταση με την Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Η ανταπόκριση επισημαίνει ότι εδώ και καιρό η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε 22 νησιά και αναφέρεται στο επιχείρημα της Άγκυρας περί στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αν. Αιγαίου. Αυτό που συμβαίνει όμως για πρώτη φορά είναι να διεκδικεί η Τουρκία την Κρήτη, που μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους ανήκει στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), προανήγγειλε ότι η Τουρκία έχει «σχέδιο υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο και την Κύπρο», που θα υλοποιηθεί σε διάφορες φάσεις, ενώ και ο ΥΠΕΞ, Mevlüt Cavusoglu, έκανε πρόσφατα λόγο για μια Τουρκία μεγαλύτερη από τη σημερινή.

Ο Gerd Höhler σχολιάζει ότι με παρόμοια επιχειρήματα υπερασπίζεται και ο Wladimir Putinτην επίθεσή του στην Ουκρανία. Στην Ελλάδα εντείνεται η ανησυχία ότι ο Erdogan θα μπορούσε να μιμηθεί τον Putin. Και οι δύο ηγέτες έχουν θέσει τον αναθεωρητισμό στο κέντρο της πολιτικής τους, και οι δύο θέλουν να καταστήσουν τις χώρες τους μεγάλες δυνάμεις.

Στη συνέχεια η ανταπόκριση επισημαίνει ότι η ανάρτηση των «Γκρίζων Λύκων» ότι η Κρήτη είναι «αναπόσπαστο μέρος της τουρκικής πατρίδας» και ότι ο τουρκικός λαός έχει τη δύναμη να καταστρέψει ακόμα και την Αθήνα, προκαλεί φόβο σε πολλούς Έλληνες, δεδομένου ότι υπάρχει προηγούμενο: σε λίγες μέρες είναι η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση το 83% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχο για την ένταση με την Τουρκία, ενώ άλλη έρευνα έδειξε ότι το 53% των Ελλήνων φοβάται ότι το καλοκαίρι θα ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Τίτλος: «Οι Τούρκοι εθνικιστές εγείρουν αξιώσεις σε ελληνικά νησιά».
Υπότιτλος: «Ο Devlet Bahceli, ο επικεφαλής του ακραίου εθνικιστικού τουρκικού κόμματος MHP, θέλει να ενσωματώσει δεκάδες ελληνικά νησιά στην Τουρκία. Στην Ελλάδα εντείνεται ο φόβος για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία».

Πληροφορίες από: Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND)

Οι Belh@rra έρχονται πολύ νωρίτερα: Πατάνε… γκάζι οι Γάλλοι, άρχισε το χτίσιμο και της δεύτερης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: