Ο Ερντογάν εκθέτει τον Πούτιν: Ο “Ξανθός Ηγέτης” ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας εργοστάσιο κατασκευής τουρκικών drones

A handout photo made available by the Iranian presidential office shows Iran’s President Ebrahim Raisi (C), Russian President Vladimir Putin (L), and Turkish President Recep Tayyip Erdogan during a trilateral summit in Tehran, Iran. EPA, IRANIAN PRESIDENTIAL OFFICE HANDOU




Η τουρκική εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar φέρεται να έχει δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί να δημιουργήσει μια παρόμοια εγκατάσταση στη Ρωσία, γράφει η ιστοσελίδα Middle East Eye.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν είπε σε στελέχη του κόμματος του, τη Δευτέρα ότι ο Πούτιν τον πλησίασε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης τους, στην Τεχεράνη για να του προτείνει συμφωνία με την τουρκική εταιρεία Baykar για την παραγωγή επιθετικών drones, τα οποία έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά των ρωσικών δυνάμεων. στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν μου είπε ότι θέλει να συνεργαστεί με την εταιρεία Baykar», φέρεται να είπε ο Ερντογάν. «Πρότεινε να ιδρύσει ένα εργοστάσιο στη Ρωσία όπως έκανε h [Bayakr] στα ΗΑΕ».

Ένας εκπρόσωπος της Baykar αρνήθηκε ότι η εταιρεία είχε ιδρύσει εργοστάσιο στα ΗΑΕ. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τη ρωσική πρόταση.

Ωστόσο, μια πηγή με γνώση του θέματος είπε ότι η Baykar βρισκόταν πράγματι στη διαδικασία δημιουργίας γραμμής παραγωγής στα ΗΑΕ.

Ο Haluk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα πουλούσε drones στη Ρωσία.

«Υπάρχει στρατηγική σχέση μεταξύ της Τουρκίας και της Ουκρανίας, ειδικά στον τομέα της αεροπορίας και του διαστήματος», είπε στο CNN. «Η Τουρκία υποστηρίζει την Ουκρανία με τεχνολογία οπλισμένων drone. Δεν πουλήσαμε ούτε παρέχουμε οτιδήποτε στη Ρωσία. Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Baykar είχαν αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας έναντι πολλών αντιπάλων της κατοχικής Τουρκίας σε συγκρούσεις στη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον ενός στρατού με εξελιγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου και υπερσύγχρονα συστήματα αεράμυνας μέχρι τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σημειώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί βαθιά μέσα στο ουκρανικό έδαφος.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι η Ουκρανία έχει λάβει 50 οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την Baykar από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ερντογάν προκαλεί χωρίς αιδώ την Ελλάδα και την Κύπρο: Στέλνει το γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν” στη Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: