Με μια λέξη θηριωδία: 21.000 εγκλήματα πολέμου από τους εισβολείς του Πούτιν ερευνούν οι Ουκρανοί εισαγγελείς * 200 έως 300 τη μέρα! [videos]

File photo: Το αφήγημα του Πούτιν δεν οδηγεί πουθενά καθώς στο πεδίο η Ρωσία έχει ήδη ηττηθεί. .! Screenshot via YouTube




Η Ουκρανία λέει ότι διερευνά περισσότερα από 21.000 εγκλήματα πολέμου που φέρεται να έχουν διαπράξει η Ρωσία από την έναρξη της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου.

Η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είπε στο BBC ότι λαμβάνει αναφορές για 200 έως 300 εγκλήματα πολέμου την ημέρα.

Παραδέχτηκε ότι πολλές δίκες θα γίνουν ερήμην, αλλά τόνισε ότι είναι «θέμα δικαιοσύνης» να συνεχιστούν οι διώξεις.

Μιλώντας στο πρόγραμμα του BBC World Service Outside Source, η Βενεντίκτοβα προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που σκότωσαν, βασάνισαν ή βίασαν πολίτες «πρέπει να καταλάβουν ότι είναι θέμα χρόνου πότε θα βρεθούν όλοι στα δικαστήρια».

Είπε ότι παρόλο που η ομάδα της εργαζόταν σε περιοχές σε όλη την Ουκρανία, δεν μπόρεσε να διερευνήσει όλες τις υποθέσεις «σωστά και αποτελεσματικά» λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ορισμένους ανθρώπους και περιοχές. Αυτή ήταν μια προφανής αναφορά στα εδάφη της Ουκρανίας που κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα.

Τον Μάιο, η Βενεντίκτοβα  είπε ότι περίπου 600 ύποπτοι είχαν ήδη εντοπιστεί και 80 διώξεις είχαν ξεκινήσει.

Ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης που δικάστηκε στην Ουκρανία, ο λοχίας Βαντίμ Σισιμάριν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία ενός αμάχου τον Μάιο.

Η Ουκρανία έχει ανακοινώσει ότι ανακάλυψε πολλούς ομαδικούς τάφους στη Μπούτσα, την Μποροντιάνκα και άλλες πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο – περιοχές που κατελήφθησαν για λίγο από τα ρωσικά στρατεύματα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει περιγράψει την Ουκρανία ως «τόπο του εγκλήματος», στέλνοντας τη μεγαλύτερη ομάδα ερευνητών που πήγε ποτέ στη χώρα για να βοηθήσει σε πολλαπλές έρευνες.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι στοχεύει αμάχους.

 

 

 

 

Mε πληροφορίες από BBC

Παίζει ξεδιάντροπα με το κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι η Τουρκία: Απελευθέρωσε ρωσικό πλοίο με κλοπιμαία * Οργή Κιέβου, κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: