Anti mafia παπάς δεν άντεξε τον καύσωνα: Λειτούργησε στη θάλασσα με φουσκωτό στρώμα για Αγία Τράπεζα – Χαμός στην καθολική Ιταλία [photos, video]

O ιερέας λειτουργεί μέσα στη θάλασσα μπροστά στο φουσκωτό στρώμα. Photo via Twitter




Ένας ιερέας που έκανε λειτουργία στη θάλασσα χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό στρώμα σε αντικατάσταση της Αγίας Τράπεζας τέθηκε υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές.

Ο πατέρας Mattia Bernasconi, 36 ετών, από την αρχιεπισκοπή του Μιλάνου, είπε ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την λειτουργία της Κυριακής μέσα στα δέντρα δίπλα στην παραλία στην παραλία του Κρότωνα, στη νότια Ιταλία.

Θα ήταν η “αποχαιρετιστήρια” λειτουργία του αφού τελείωνε για τον ιερέα μια εβδομάδα βοήθειας που παρείχε σε καλοκαιρινή κατασκήνωση για μαθητές γυμνασίου που οργανώθηκε από την Libera, μια οργάνωση κατά της μαφίας.

Ωστόσο, καθώς δεν  βρήκε σκιά για να προστατευθεί τόσο ο ίδιος όσο και ποίμνιο από την αφόρητη ζέστη – την Κυριακή οπότε και έγινε η λειτουργία το θερμόμετρο έδειχνε 40 βαθμούς Κελσίου –   ο Μπερνασκόνι πήρε από μια οικογένεια που βρισκόταν στην παραλία ένα φουσκωτό στρώμα και το έβαλε στο νερό – στα ρηχά – και ξεκίνησε τη λειτουργία με άπαντες τους μετέχοντες να φορούν μαγιό – συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.

Αφού οι φωτογραφίες έγιναν viral αυτή την εβδομάδα, η τοπική Καθολική Αρχιεπισκοπή κάλεσε για «λειτουργική κοσμιότητα και σεβασμό».

Η Αρχιεπισκοπή της περιοχής σε ανακοίνωσή της επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και τονίζει:

«Η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Ωστόσο, ο 36χρονος από την πλευρά του απάντησε στην Αρχιεπισκοπή υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, σημειώνοντας ότι δεν ήθελε επ ουδενί να ευτελίσει τη λειτουργία της θείας ευχαριστίας. Ζήτησε δε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της ενορίας του, επισημαίνει:

«Επρόκειτο απλώς για μία λειτουργία που ολοκλήρωσε μια εβδομάδα εργασίας με τους νέους που είχαν συμμετάσχει στην κατασκήνωση. Τα σύμβολα είναι δυνατά, αυτό είναι αλήθεια και είναι εύγλωττα. Υπήρξε αφέλεια από την πλευρά μου επειδή δεν τους έδωσα την ανάλογη βαρύτητα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου για την σύγχυση που προκλήθηκε από τη μετάδοση των εικόνων στα μέσα ενημέρωσης».

Ο Giuseppe Capoccia, ο γενικός εισαγγελέας της πόλης του Κρότβωνα, είπε ότι ο ιερέας ερευνάται για «παράβαση θρησκευτικής ομολογίας».

 

 

 

 

 

Mε πληροφορίες από The Guardian

 

Η αύξηση της θερμοκρασίας απειλεί την βιοποικιλότητα της Μεσογείου, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: