Ταυτόχρονη ανακοίνωση Χάαλαντ από Σίτι και Νούνιες από Λίβερπουλ: Η τιτανομαχία συνεχίζεται

File Photo: Ο κόουτς της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Δεξιά ο προπονητής της ΜC, Πεπ Γκουαρδιόλα. EPA, Martin Rickett




Δυο ακόμη ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης αποκτά το καλύτερο και πλουσιότερο πρωτάθλημα του κόσμου η Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ ανακοίνωσε σχεδόν ταυτόχρονα τις μετεγγραφές του Νορβηγού Έρλινγκ Χάαλαντ και του Ουρουγουανού Ντάρβιν Νούνιες, αντίστοιχα.

Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, είναι με κάθε… επισημότητα, ο Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο 21χρονος Νορβηγός επιθετικός, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Αγγλίας και φωτογραφήθηκε με την φανέλα της νέας του ομάδας.

Ο νεαρός άσος, ο οποίος αποχώρησε από την Ντόρτμουντ, μετά από 86 γκολ και 23 ασίστ σε 89 συμμετοχές, δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του: «Είναι ημέρα υπερηφάνειας για εμένα και την οικογένειά μου. Πάντα παρακολουθούσα την Σίτι και μου άρεσε να το κάνω τις τελευταίες σεζόν. Δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις το στυλ παιχνιδιού τους, είναι συναρπαστικό και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, κάτι που είναι τέλειο για έναν παίκτη σαν εμένα. Θέλω να σκοράρω γκολ, να κερδίζω τρόπαια και να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής. Και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω εδώ».

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Σίτι, δεν έδωσε στην δημοσιότητα τις οικονομικές λεπτομέρειες για την συμφωνία, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συνολικό κόστος της αγοράς του Χάαλαντ θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του μισθού, των αμοιβών του ατζέντη και των μπόνους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο πατέρας του Χάαλαντ, Αλφ Ινγκε, αγωνίσθηκε στην Σίτι, την περίοδο 2000-03.

Η Μπενφίκα ανακοίνωσε την συμφωνία με Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ και η Μπενφίκα, κατέληξαν σε συμφωνία για την μεταγραφή του Ουρουγουανού επιθετικού, Ντάρβιν Νούνιες, έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (13/6) από τους «αετούς της Λισαβώνας».

Η μεταγραφή του νεαρού άσο, ενδέχεται να φθάσει και τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τα μπόνους που συνδέονται με συγκεκριμένους στόχους, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση για την «μετακόμιση» του Νούνιες στην Αγγλία, καθιστώντας έτσι τον 23χρονο άσο, ως τον πιο ακριβό παίκτη στην Ιστορία των «Reds».

Ο νεαρός Ουρουγουανός, θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα παρουσιασθεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο Νούνιες, ο οποίος θα γίνει 23 ετών στις 26 Ιουνίου, αποκτήθηκε από την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2020, προερχόμενος από την Αλμερία (Β` Ισπανίας) και έγινε ο ακριβότερος νεαρός στην Ιστορία της Μπενφίκα, καθώς η μεταγραφή του, κόστισε 24 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ουρουγουανός διεθνής άσος, σημείωσε 47 γκολ και «μοίρασε» 16 ασίστ σε 84 ματς με την κόκκινη φανέλα της πορτογαλικής ομάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Βρετανία // Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ο Ντέβον Άλεν, παίκτης πλέον του NFL, πέτυχε την 3η καλύτερη παγκόσμια επίδοση στα 110 μ. με εμπόδια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: