Ποιος έπεισε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου; Η ένοχη σιωπή του Σχοινά…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, φωτογραφίζονται στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στη Λευκωσία την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Με την αναγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, οι Κύπριοι ψηφοφόροι έχουν πλέον ενώπιον τους πολλές επιλογές για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο κ. Μαυρογιάννης είναι ένας επιτυχημένος πρέσβης και επίσης, να μου επιτρέψετε να σημειώσω, ότι είναι και ένας καθαρός άνθρωπος.

Η μόνη κομματική υποψηφιότητα είναι αυτή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος και είναι πολιτικός του κομματικού σωλήνα που έρχεται από το παρελθόν. Μπορεί ο ίδιος να πιστεύει ότι κομίζει το διαφορετικό, αλλά δεν έχουν έτσι τα πράγματα.

Οι πολίτες, που επιθυμούν να καταδικάσουν τον άκρατο κομματισμό, έχουν επιλογές. Έχουν και την ευκαιρία να καταδικάσουν τα κόμματα που έχουν ταλαιπωρήσει πολύ την Κύπρο.

Μελετώντας τα ονόματα των υποψηφίων καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες -όπως συμβαίνει συχνά στο εξωτερικό- μπορούν να αποδεσμεύσουν το νησί από τους κάθε λογής κομματάρχες, οι οποίοι και ευθύνονται για το κατάντημα της Κύπρου.

Το νησι έχει χαρακτηριστεί το άντρο της διαφθοράς και την ευθύνη έχει το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Τελεία και παύλα…

Προκάλεσε πάντως εντύπωση η μετάβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, όπως και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να στηρίξουν την υποψηφιότητα του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) στις προεδρικές εκλογές του 2023. Γιατί τόσος …πόνος;

Αναρωτήθηκα: Ποιος είναι αυτός που “έμπλεξε” τον Έλληνα πρωθυπουργό στον προεκλογικό αγώνα της Κύπρου; Ποιος τον συμβούλευσε τόσο λάθος; Ή το αποφάσισε ο ίδιος; Όποια και αν η απάντηση, η απόφαση για ανάμειξη στις κυπριακές προεδρικές εκλογές θα τον φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Με τα σημερινά δεδομένα υποστηρίζει ένα υποψήφιο που στην καλύτερη περίπτωση θα τερματίσει δεύτερος, αν και πιθανότατα θα έρθει τρίτος και καταϊδρωμένος.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε κανένα, μα κανένα, λόγο να αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου. Ήδη τα στελέχη του ΔΗΣΥ διαρρέουν ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ομιλεί “με όχι καλά λόγια” για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη. Ακόμα ένα λάθος, αν ο κ. Μητσοτάκης όντως είπε όσα του καταμαρτυρούν. Διότι η πιθανότητα να είναι ο κ. Χριστοδουλίδης ο νέος πρόεδρος της Κύπρου είναι μεγάλες, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως ανέφερα παραπάνω, είναι ένα “κουτσό άλογο”. Οι πολίτες στο νησί θέλουν αλλαγή. Βαρέθηκαν τους παλιούς πολιτικούς. Δεν αντέχουν το παλιό διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βεβαίως, πιο απαράδεκτη παρέμβαση αποτελούν οι αδικαιολόγητες και αστήρικτες κατηγορίες (ΕΔΩ) του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά. Ισχυρίζεται ότι η χώρα-εισβολέας Ρωσία θα εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο της Κύπρου. Πρέπει να μιλήσει καθαρά και αντρίκεια. Ποιοι είναι οι …”εκλεκτοί” του Βλαντιμίρ Πούτιν; Διότι ουδείς σοβαρός άνθρωπος επιθυμεί να ελέγχει την Κύπρο η Μόσχα… Μιλήστε κ. Σχοινά. Μην κρύβεστε…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Μιλήστε τη γλώσσα της αλήθειας κ. Σχοινά: Ποιοι Κύπριοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τον Πούτιν;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: