Μιλήστε τη γλώσσα της αλήθειας κ. Σχοινά: Ποιοι Κύπριοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τον Πούτιν;

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Συνεχίζει να αφήνει υπονοούμενα για σχέσεις Κυπρίων πολιτικών με τη χώρα-εισβολέα Ρωσία, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Και συνεχίζει να το κάνει με άτσαλο τρόπο…

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του πολιτικο-ιδεολογικού συνέδριου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άφησε να αιωρείται η καταγγελία που εκτόξευσε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: μίλησε περί παρέμβασης της Ρωσίας στις κυπριακές προεδρικές εκλογές, και τόνισε πως δεν θα επιτρέψει ποτέ κάτι τέτοιο!!!

Στη Λευκωσία και μιλώντας για την άνανδρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Σχοινάς τόνισε τα εξής πάλι χωρίς να αναφέρει ονόματα:

“Πόσες ομοιότητες και πόσα επιχειρήματα αναζητούν ακόμη οι επίδοξοι ή οι χρήσιμοι επίδοξοι που δεν διστάζουν να δώσουν ακόμη και συγχωροχάρτι στους εισβολείς για να επιτεθούν ή να κριτικάρουν την Ευρώπη. Κι όταν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μίλησα για κάποιους εγχώριους πρόθυμους έγινα στόχος τους. Ε λοιπόν, σήμερα τους το λέω και μάλιστα στα Κυπριακά”.«Όποιος έχει τη μούγια μουγιάζεται»!

Από τη στιγμή που συκοφαντεί το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, εκτός του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου προφανώς, και αρνείται να πει ονόματα και να δώσει …διευθύνσεις, ο καθένας μπορεί να τον χαρακτηρίσει κοινό συκοφάντη. Διότι αν γνωρίζει ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιβάλει δικό της υποψήφιο στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει υποχρέωση να μιλήσει. Αλλιώς είναι άλλος Έλληνας πολιτικός που πετάει μία …βλακεία (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) έτσι για να πει κάτι.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τις έωλες κατηγορίες του Σχοινά, δήλωσε τα εξής:

«Δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε ένα ανάλογο θέμα. Δεν νομίζω ότι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς είχε πρόθεση να εμπλακεί. Καλύτερα, όμως, να αποφεύγονται τέτοιου είδους αναφορές που μπορεί να δημιουργήσουν εσφαλμένες εικόνες όσον αφορά τον ρόλο. Βεβαίως, μεταξύ των πολιτικών οικογενειών της Ευρώπης, είτε λέγονται Σοσιαλδημοκράτες είτε Φιλελεύθεροι είτε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπάρχει αλληλοϋποστήριξη οσάκις υπάρχουν εκλογές, όμως θα πρέπει ιδιαίτερα να είμαστε προσεκτικοί, έτσι ώστε να διαφαίνεται ο διακριτός ρόλος των αξιωματούχων», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Κατά τα άλλα:

Μας είπε ότι η ένταξη της Κύπρου ως όλον αποτελεί την μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία του ελληνισμού μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη. Ξεχνά βεβαίως ότι η εν λόγω Ε.Ε. τα δίνει όλα στην Τουρκία και αρνείται να προστατεύσει το νησί, μία χώρα-μέλος.

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την …αγάπη του για την Κύπρο, ενώ μίλησε και για τις φιλίες που διατηρεί με τους Κύπριους. Στην ομιλία του χρησιμοποίησε και την κυπριακή διάλεκτο, κάνοντας αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως σημείωσε,, “αντί να συζητούμε για τις ιστορικές στιγμές, τις εμβληματικές αυτές αποφάσεις, αφήνουμε τους απαισιόδοξους, τους αρνητές των πάντων, που δεν πιστεύουν στις δικές μας φιλοδοξίες και στα τόσα πολλά που πετύχαμε ενωμένοι να μονοπωλούν την ατζέντα. Αυτούς που χρέωναν κάθε συμφορά στην Ευρώπη, τους ντελάληδες του αφορισμού, που σήμερα σιωπούν βλέποντας την καθημερινότητα να τους διαψεύδει και την Ευρώπη να ξεπερνά ακόμη και τις δικές τους υπερβολές και προσδοκίες”.

Αυτό, συνέχισε ο κ. Σχοινάς γίνεται και σήμερα, πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία, με την Ευρώπη πυρήνα στη συμμαχία του δημοκρατικού κόσμου απέναντι σε έναν απάνθρωπο και ανεξήγητο πόλεμο.

“Απέναντι σε αυτούς που αφανίζουν χωριά και γειτονιές αμάχων, που στέλνουν γυναίκες και παιδιά στην προσφυγιά, που ισοπεδώνουν εκκλησίες και μνημεία”, υπογράμμισε.

Λόγια του αέρα για την Ενωμένη Ευρώπη, καθώς μερικά μέλη της υποστηρίζουν τον Πούτιν και σταματούν αποφάσεις που αφορούν τις δίκαιες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Ακραία ρητορική Πούτιν κατά της Δύσης: «Η ΕΕ απώλεσε την πολιτική της κυριαρχία – Οι κυρώσεις είναι πόλεμος – αστραπή»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: