Αίτηση αλλαγής φύλου και ονόματος έκανε ο 18χρονος γιος του Ελον Μασκ: «Δεν θέλω πια καμία σχέση με τον πατέρα μου»

Ο Έλον Μασκ με τη δεύτερη σύζυγό του, Βρετανίδα ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι στο Sun Valley στο Αϊντάχο το 2015. EPA, ANDREW GOMBERT




Ο 18χρονος γιος του Έλον Μασκ κατέθεσε δικαστικά έγγραφα για να αλλάξει και νομικά το φύλο του από «άρρεν» σε «θήλυ», καθώς και να αλλάξει το επώνυμό του.

«Δεν μένω πια με τον βιολογικό μου πατέρα ούτε επιθυμώ να έχω σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα με κανέναν τρόπο. σχήμα ή μορφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ξαβιέ Μασκ, 18 ετών που κατέθεσε τα έγγραφα στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια , στις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η διεμφυλική κοπέλα επιλέγει το «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» (το επίθετο της μητέρας της) ως το όνομα που θα χρησιμοποιεί στο εξής δηλώνοντας μάλιστα ότι πλέον δεν επιθυμεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον διάσημο πατέρα της.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, παραμένει ασαφές εάν η απόφαση να απαρνηθεί το επώνυμο Μασκ σημαίνει ότι η 18χρονη Βίβιαν Τζένα αποποιείται και τα δικαιώματά της στην τεράστια περιουσία των 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων του μεγιστάνα της τεχνολογίας.

Ο Μασκ ήταν παντρεμένος με τη μητέρα της Βίβιαν, την Καναδή συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον, από το 2000. Γέννησε ένα γιο, τη Νεβάδα , το 2002, ο οποίος πέθανε μετά από 10 ημέρες συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS). Τότε είχε δίδυμους γιους – τον Ξαβιέ και τον Γκρίφιν – και τρίδυμα αγόρια: Ντέμιαν, Κάι και Σάξον, τώρα 16 ετών.

Τα πέντε έφηβα αγόρια κράτησαν αρκετά χαμηλό προφίλ, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας τους έχει από κοινού την επιμέλεια.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι κρύβεται πίσω από την απόρριψη του πατέρα της από τη Βίβιαν, με τόσο δημόσιο τρόπο. Ο Μασκ δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο και δεν είναι σαφές εάν γνώριζε το σχέδιο της Βίβιαν πριν από την κατάθεση των δικαστικών εγγράφων.

Ο Μασκ, 50 ετών, έχει επικριθεί τους τελευταίους μήνες για σχόλια που κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν τρανσφοβικά ενω είχε δηλώσει φαν του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν πρότεινε νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τις συζητήσεις για την ταυτότητα φύλου και την ομοφυλοφιλία μέσα σε σχολικές τάξεις με μικρά παιδιά.

Και την περασμένη εβδομάδα, απαντώντας σε ένα άρθρο που συζητούσε εάν η ερώτηση «Τι είναι μια γυναίκα» ήταν νόμιμη, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Ταυτόχρονα μας λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων και ότι τα φύλα είναι τόσο βαθιά διαφορετικά που η μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη επιλογή.

Παντως ο Μασκ έχει επιμείνει ότι είναι απόλυτα υπέρ των LGBT δικαιωμάτων και επικαλείται τη σταθερή κορυφαία βαθμολογία του Tesla σε λίστες με τα καλύτερα μέρη για να εργαστούν τα LGBT άτομα ως απόδειξη της ανοιχτόμυαλής του σκέψης.

Πηγή: dailymail.co.uk

Τα έσοδα στους αστέγους: Στα 19 εκατομμύρια δολάρια “έκλεισε” το δείπνο με τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: