Δεν μετέφερε πυρηνικό υλικό: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος των πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα MV-22B Osprey που ανήκε στην 3η Πτέρυγα Πεζοναυτών. Φωτογραφία via navair.navy.mil




Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην Καλιφόρνια την Τετάρτη, σύμφωνα με το κανάλι Fox News.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Glamis, που βρίσκεται λίγα μόλις μίλια βόρεια των συνόρων των ΗΠΑ και του Μεξικού και δυτικά των συνόρων Καλιφόρνιας και Αριζόνας.

Ένας εκπρόσωπος του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε στο Fox News ότι το αεροσκάφος ήταν ένα MV-22B Osprey που ανήκε στην 3η Πτέρυγα Πεζοναυτών.

«Στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι βρίσκονται επί τόπου», είπε ο υπολοχαγός Duane Kampa, εκπρόσωπος των Πεζοναυτών. Απέρριψε επίσης τις φήμες που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το αεροσκάφος είχε πυρηνικό υλικό.

«Σε αντίθεση με τις αρχικές αναφορές, δεν υπήρχε πυρηνικό υλικό στο αεροσκάφος», είπε ο Κάμπα. “Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μόλις τις λάβουμε.”

Η Naval Air Facility El Centro δημοσίευσε στο Facebook λίγο μετά τις 11:30 π.μ. ότι είχε λάβει αναφορές για πτώση αεροσκάφους κοντά στον αυτοκινητόδρομο Route 78 και την οδό Coachella Canal Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ανταποκρίθηκαν αμέσως πυροσβέστες από τη στρατιωτική εγκατάσταση και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Imperial County.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των επιβατών ή τους πιθανούς τραυματισμούς.

Οι ΗΠΑ θέλουν να καταπολεμήσουν την “παραπληροφόρηση”: Προειδοποιούν εναντίον απειλών για την ελευθερία του Τύπου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: