Το Αιγαίο είναι ένα και είναι ελληνικό: Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να κατοχυρώσουν τον όρο «Turkaegean» [video]

File Photo Αποτύπωμα του τουρκικού διαφημιστικό για τον τουρισμό Screenshot via Youtube video




Οι ΗΠΑ σταμάτησαν εν τη γενέσει της την έμμεση αλλά σαφή προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Αιγαίου αλλά και να καρπωθεί για τουριστικούς και εμπορικούς λόγους την αίγλη του.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απέρριψε την αίτηση να κατοχυρώσει τον όρο «Turkaegean» για εμπορικές χρήσεις που προσπάθησε να πετύχει η Τουρκία στη χώρα αυτή.

Ήταν μια ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση της Ουάσιγκτον στο αίτημα της Τουρκίας προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν τον όρο «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς.

Το αίτημα της τουρκικής πλευράς αφορούσε τη χρήση του όρου για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.

Είναι προφανές ότι αυτός ήταν ο άμεσος και οικονομικά μετρήσιμος στόχος της Τουρκίας, αλλά όλοι μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία που θα είχε αν οι ΗΠΑ δεχόντουσαν να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα.

Σύμφωνα με το «Greek Analyst» στο Twitter, οι ΗΠΑ απέρριψαν στο σύνολό του το τουρκικό αίτημα, με το οποίο ουσιαστικά το καθεστώς Ερντογάν επιχειρούσε να θέσει στο περιθώριο την ορολογία «Aegean».

Με πληροφορίες από Greek Analyst

Ο Αττίλας εξανίσταται γιατί ο κόσμος τον αντιμετωπίζει ως Αττίλα: Τσαβούσογλου σε κρίση (ότι να’ναι) μεγαλοϊδεατισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: