Ο Ερντογάν απειλεί με νέα, άμεση πολεμική επιχείρηση στη Συρία

File Photo Τουρκικές δυνάμεις συναντώνται με αμερικανική περίπολο στη Βόρεια Συρία EPA/US ARMY/STAFF SGT. ANDREW GOEDL μέσω ΚΥΠΕ




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ¨”για την ασφάλεια των νότιων συνόρων” της χώρας του.

Ο στόχος της επίθεσης θα είναι η επανέναρξη των τουρκικών προσπαθειών για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας 30 χιλιομέτρων (20 μίλια) κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τη γειτονική Συρία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον Τούρκο πρόεδρο μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Από τον Αύγουστο του 2016, η Τουρκία έχει ξεκινήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία με στόχο την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και την κουρδική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Τουρκία βλέπει το YPG ως παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ένοπλης ομάδας που έχει αγωνιστεί για τα αυτόνομα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Το PKK έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ερντογάν δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει αφού οι τουρκικές δυνάμεις του στρατού, των πληροφοριών και των υπηρεσιών ασφαλείας ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους.

«Θα λάβουμε τις αποφάσεις μας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη», είπε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από Ahval

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της ρωσικής ελίτ στο Κρεμλίνο με το ερώτημα: Πότε και πώς θα φύγει ο Πούτιν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: