Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της ρωσικής ελίτ στο Κρεμλίνο με το ερώτημα: Πότε και πώς θα φύγει ο Πούτιν [videos]

File photo: Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια συναρπαστική αναφορά που δίνει μια εικόνα για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ελίτ της Ρωσίας σχετικά με τον ισχυρό άνδρα της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ρεπορτάζ που επικαλείται το βρετανικό Sky News μεταδόθηκε από έναν ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο με έδρα την Λετονία, ο Meduza, και κάνει λόγο για “αυξανόμενη αίσθηση απογοήτευσης” από τον Πούτιν.

Ο Meduza επικαλείται πηγές που λέει ότι είναι κοντά στο Κρεμλίνο, και αναφέρει ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι το επίκεντρο της δυσαρέσκειας μεταξύ εκείνων που τάσσονται τόσο υπέρ όσο και κατά του πολέμου που ξεκίνησε στην Ουκρανία.

  • Ενώ η πηγή της οργής μεταξύ των αντιπάλων της εισβολής είναι ξεκάθαρη, όσοι υποστήριξαν την εισβολή φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι με την έλλειψη προόδου που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα και θέλουν μια «σκληρότερη» προσέγγιση.

Ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων και πολλά μέλη της κυβέρνησης λέγεται ότι είναι δυσαρεστημένα που ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο χωρίς να σκεφτεί το μέγεθος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση ως αποτέλεσμα της πολεμικής επίθεσης.

Και πηγές κοντά στη ρωσική κυβέρνηση λένε ότι «συζητείται όλο και περισσότερο» ένα μέλλον χωρίς τον Πούτιν – με συνομιλίες για πιθανούς διαδόχους να γίνονται «παρασκηνιακά στο Κρεμλίνο», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Σε αυτούς που μετέχουν στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις περιλαμβάνονται ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο εξέχων σύμμαχος του Πούτιν και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθώς και ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης Σεργκέι Κιριγιένκο.

  • Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ενώ οι συζητήσεις δεν περιλαμβάνουν προσπάθειες για «ανατροπή του Πούτιν ή την οργάνωση συνωμοσίας αυτή τη στιγμή », «υπάρχει κατανόηση ή επιθυμία ότι σε ένα αρκετά προβλέψιμο μέλλον δεν θα κυβερνά το κράτος “.

“Ο πρόεδρος τα’ κανε θάλασσα, αλλά όλα μπορούν να διορθωθούν – με κάποιο τρόπο να έρθει σε συμφωνία [με τη Δύση και την Ουκρανία]”, είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο ένας εκ των μετεχόντων στις διαβουλεύσεις.

Ωστόσο, ο ιστότοπος προσθέτει ότι οι πηγές του τονίζουν ότι «όλοι στην εξουσία κατανοούν ότι ο Πούτιν μπορεί να φύγει από την προεδρία μόνο εάν η υγεία του επιδεινωθεί σοβαρά» – πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή «η δυσαρέσκεια υψηλόβαθμων αξιωματούχων δεν εκδηλώνεται με τίποτα – εκτός από τις συνομιλίες που έχουν ο ο ένας τον άλλον”.

Με πληροφορίες από SkyNews

«Οι στρατιώτες μας μετατρέπονται σε κομμάτια κρέας»: Bίντεο αιχμαλώτου πολέμου καταγράφει το χάος στο στρατό του Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: