Έναν συνταγματάρχη και $ 600 εκατ. κάθε δυο μέρες πολέμου χάνει ο Πούτιν: Σε ενέδρα σκοτώθηκε ο 42ος [videos]

File photo: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού [A] και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ που αναλαμβάνει πλέον και επικεφαλής της επιχείρησης εισβολής στην Ουκρανία. screenshot via YouTube




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν  υπέστη ένα ακόμη τραγικό πλήγμα αφού έχασε τον 42ο συνταγματάρχη του στον αιματηρό του πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο συνταγματάρχης Denis Kozlov, 40 ετών, είναι ο δεύτερος διοικητής της 12ης Φρουράς Μηχανικών της Ταξιαρχίας Κόκκινων Λάβαρων Keningsbersko-Gorodokskaya που πέθανε στον πόλεμο.

  • Τραγική ειρωνεία ότι ο  Kozlov είχε αντικαταστήσει τον συνταγματάρχη Sergei Porokhnya, 45 ετών, ο οποίος είχε σκοτωθεί στην Ουκρανία στις 14 Μαρτίου.

Ο Kozlov, ο οποίος διοικούσε τις δυνάμεις τους που επιχειρούσαν την διάβαση του ποταμού Ντονέτς,  σκοτώθηκε όταν οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικά πλήγματα στην περιοχή.

Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν το μέγεθος της αποτυχίας της Ρωσίας με τα ερείπια δύο τουλάχιστον πλωτών γεφυρών να παρασύρονται στον ποταμό Ντονέτς, ενώ γύρω τους διακρίνονται τα συντρίμμια κατεστραμμένων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Φαίνεται ότι οι Ρώσοι διοικητές προσπαθούσαν να διαβούν τον ποταμό και να περικυκλώσουν το Λισιχάνσκ – και την αδελφή του πόλη Σεβεροντόνετσκ  –  αλλά είδαν την μυστική τους επίθεση να μετατρέπεται σε σφαγή όταν η Ουκρανία μάντεψε σωστά τα σχέδιά τους.

Ο «Maxim», ένας χρήστης του Twitter που ισχυρίζεται ότι είναι Ουκρανός στρατιωτικός μηχανικός, λέει ότι εντόπισε το σημείο όπου η Ρωσία ήταν πολύ πιθανό να προσπαθήσει να διασχίσει τον ποταμό στις 7 Μαΐου και είπε στους διοικητές του να ακούσουν τον ήχο των μηχανών ρυμουλκών που έσπρωχναν μια πλωτή γέφυρα –   σίγουρο σημάδι ότι επίκειτο διάβαση.

Το πρωί της 8ης Μαΐου η Ρωσία σκέπασε το ποτάμι με καπνό καίγοντας κοντινά χωράφια και πετώντας καπνογόνες οβίδες, είπε ο ίδιος, αλλά οι διοικητές εντόπισαν τον ήχο των μηχανών των σκαφών και με πλήγματα πυροβολικού προκάλεσαν καταστροφικές απώλειες στους Ρώσους.

Ο Kozlov  παρασημοφορήθηκε μετά θάνατον με το Ρωσικό Τάγμα Θάρρους και κηδεύτηκε στην πατρίδα του Μουρόμ.

  • Ο θάνατός του – ο 42ος γνωστός συνταγματάρχης που χάθηκε στον πόλεμο – υπογραμμίζει τον τεράστιο αριθμό που υπέστη η κορυφαία ομαδα στρατιωτικών διοικητών του Πούτιν.

Εννέα Ρώσοι στρατηγοί είναι επίσης γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους καθώς – όπως αναφέρεται από δυτικές πηγές – οι ΗΠΑ βοηθούν την Ουκρανία με πληροφορίες για να στοχοποιήσουν τους κορυφαίους στρατιωτικούς του Πούτιν.

  • Το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου ένας συνταγματάρχης κάθε δύο ημέρες.

Αιμορραγεί η Ρωσία με τον πόλεμο του Πούτιν: $300 εκατ. την ημέρα οι αμυντικές δαπάνες

Τον Μάρτιο, ο αντισυνταγματάρχης Alexander Blinov, 42 ετών, σκοτώθηκε, αλλά η είδηση ​​του θανάτου του διαψεύστηκε από τους Ρώσους αξιωματούχους. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε τον Μάιο από μια φωτογραφία στον τάφο του στο Βόλγκογκραντ, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Ο Blinov ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών. Ένας οικογενειακός φίλος είπε: “Για εμάς είναι απλώς ένα σοκ.” Υπηρέτησε σε μονάδα μηχανοκίνητου τυφεκίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, προέκυψε η είδηση ​​για τον 39ο δολοφονημένο συνταγματάρχη του Πούτιν, Fezul Bichikaev , 36 ετών.

Ο Αντισυνταγματάρχης ήταν ένας επίλεκτος στρατιώτης που φέρεται να σκοτώθηκε σε μυστική αποστολή πληροφοριών. Πατέρας τριών παιδιών χαρακτηρίστηκε μετά θάνατο ως ήρωας που σκοτώθηκε κοντά στο Χάρκοβο  «με ένα πολυβόλο στα χέρια που καλύπτοντας τους υφισταμένους του», σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρωσία.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματικών είναι υψηλότερος καθώς το υπουργείο Άμυνας έχει αναγνωρίσει λίγους θανάτους.

Ο Bichikaev ήταν ένας από τους νεότερους συνταγματάρχες της Ρωσίας, δεύτερος στην αρχηγία του συντάγματος του και ο θάνατός του ισοδυναμούσε με «βαριά, ανεπανόρθωτη απώλεια», ανέφερε η έκθεση.

Ο θάνατος του Bichikaev ήρθε μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του θανάτου του αντισυνταγματάρχη Fyodor Solovyov, 44, στο Ντονμπάς.

Ο Solovyov ήταν διοικητής του αυτοκινούμενου συντάγματος πυροβολικού  της 127ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων του στρατού του Πούτιν.

Κηδεύτηκε με πλήρεις στρατιωτικές τιμές στο χωριό Chunaki, στην περιοχή Penza.

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο αντισυνταγματάρχης Eduard Dmitriev, 44 ετών, διοικητής τανκς, αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε.

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Νέα ταπείνωση των δυνάμεων Πούτιν στο Ντονμπάς: Ουκρανική ενέδρα κατέστρεψε 58 άρματα σε μια μέρα [photos, videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: