Αιμορραγεί η Ρωσία με τον πόλεμο του Πούτιν: $300 εκατ. την ημέρα οι αμυντικές δαπάνες

File photo: Κατεστραμμένο ρωσικό ελικόπτερο στην περιοχή του Χαρκόβου, 14 Μαϊου 2022. EPA/SERGEY KOZLOV




Η Ρωσία ξόδευε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα για την άμυνα τον περασμένο μήνα, καθώς η εισβολή της στην Ουκρανία συνέχιζε να καθυστερεί, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών , υπερδιπλασιάζοντας τις πρό του πολέμου αμυντικές της δαπάνες.

Οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται κάθε μήνα από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχαν να εξασφαλίσουν μια γρήγορη νίκη και συμβιβάστηκαν με μια στρατηγική κατάληψης των ανατολικών εδαφών της Ουκρανίας.

Εάν οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας τον Φεβρουάριο ανήλθαν συνολικά σε 369 δισεκατομμύρια ρούβλια (5,4 δισεκατομμύρια δολάρια), ο Μάρτιος σημείωσε αύξηση στα 450 δισεκατομμύρια ρούβλια (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τη ρωσική υπηρεσία των The Moscow Times.

  • Ο Απρίλιος ήταν μακράν ο πιο ακριβός μήνας με 628 δισεκατομμύρια ρούβλια (9,2 δισεκατομμύρια δολάρια) που δαπανήθηκαν για την άμυνα.

Αυτό αναλύεται σε περίπου 21 δισεκατομμύρια ρούβλια, ή 308 εκατομμύρια δολάρια, την ημέρα.

Οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας τον Απρίλιο ήταν υπερδιπλάσιες από αυτές της προπολεμικής περιόδου, με 233,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) να δαπανήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022. Τον Απρίλιο του 2021, οι αμυντικές δαπάνες είχαν ανέλθει συνολικά σε 275 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Μεταξύ Ιανουαρίου και τέλους Απριλίου 2022, 1,681 τρισεκατομμύρια ρούβλια (24,6 δισεκατομμύρια δολάρια) του ρωσικού προϋπολογισμού διατέθηκαν για στρατιωτικές δαπάνες.

Ο αριθμός αυτός είναι τριπλάσιος από το ποσό που δαπανάται για την εκπαίδευση, υπερδιπλάσιο από το ποσό που δαπανάται για την υγεία και 10 φορές το ποσό που δαπανάται για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Ετοιμάζεται η Γερμανία για παραχωρήσεις στην Τουρκία; Να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι ανησυχίες της, λέει η υπ. Άμυνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: