Σε γραμματόσημο το θρυλικό “άντε γα@@τε” Ουκρανού στρατιώτη προς τους Ρώσους στο Φιδονήσι

To γραμματόσημο με Ουκρανό στρατιώτη σε χαρακτηριστική χειρονομία απέναντι στο ρωσικό πολεμικό πλοίο στο Φιδονήσι. Photo via Twitter@EmineDzheppar




Με κάθε τρόπο οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να κρατούν ψηλά το ηθικό της αντίστασης των πολιτών κι ένας απ’ αυτούς τους τρόπους  είναι η κυκλοφορία γραμματοσήμων με θέματα από εμβληματικά περιστατικά από την ουκρανική αντίσταση στην ρωσική εισβολή.

Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τρία γραμματόσημα με τελευταίο αυτό που ονομάζεται “ρωσικό ναυτικό – άντε γαμήσου” – πρόκειται για πραγματική φράση Ουκρανού στρατιώτη προς ρωσικό πολεμικό πλοίο στο Φιδονήσι.

Η πρώτη αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Emine Dzheppar, ανακοίνωσε την έκδοση του γραμματοσήμου με το περιστατικό το Φιδονήσι, στο οποίο ένας από τους 13 συνοριοφύλακες που σταθμεύουν στη βραχονησίδα περίπου 40 στρεμμάτων στα 300 χιλιόμετρα δυτικά της Κριμαίας, φέρεται να απάντησε στους Ρώσους που τους ζήτησαν να πραδοθούν “ρωσικό πολεμικό πλοίο – άντε γαμήσου”. Στη συνέχεια οι συνοριοφύλακες δέχθηκαν επίθεση και θεωρούνταν νεκροί, αν και πρόσφατες αναφορές τους θέλουν ακόμη ζωντανούς.

Η φράση έχει γίνει μαχητική κραυγή για τους υπερασπιστές της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι , ανακοίνωσε ότι θα απονείμει [έστω και μεταθανάτια αν επαληθευθεί ο θάνατός τους ] σε όλους τους στρατιώτες το βραβείο Ήρωας της Ουκρανίας.

Η εικονογράφηση του καλλιτέχνη Boris Groh έλαβε τις περισσότερες ψήφους σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από την ουκρανική ταχυδρομική υπηρεσία, είπε ο Dzheppar.

Με πληροφορίες από The Guardian

Δίχως τέλος οι φρικαλεότητες: Πτώματα 6 πυροβολημένων αμάχων σε υπόγειο στο Κίεβο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: