Πρόβλεψη για 10ετή πόλεμο στην Ουκρανία από το Λονδίνο: Απελπισμένος, απατεώνας χειριστής ο Πούτιν

File Photo: Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας. EPA, Tomasz Gzell




Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια, εκτιμά η Βρετανίδα υπουργός εξωτερικών, Λιζ Τρας, επισημαίνοντας στους δυτικούς συμμάχους ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμη λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι ένας «απελπισμένος απατεώνας χειριστής» που δεν πρέπει να ανταμείβεται για την επιθετικότητά του.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να εξαπολύσει επιθέσεις στη Μολδαβία ή τη Γεωργία, εάν του επιτραπεί να διατηρήσει την ουκρανική επικράτεια, παρατείνοντας τη σύγκρουση για τα επόμενα χρόνια.

Σε μια σημαντική ομιλία για την εξωτερική πολιτική χθες το βράδυ, η Λιζ Τρας προειδοποίησε ότι «αν τα καταφέρει θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο». Είπε ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της πρέπει «να συνεχίσουν να προχωρούν περισσότερο και πιο γρήγορα για να απωθήσουν τη Ρωσία από ολόκληρη την Ουκρανία».

Είναι κατανοητό ότι οι υπουργοί ανησυχούν ότι ο Πούτιν μπορεί να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς ή χημικών όπλων καθώς γίνεται όλο και πιο απελπισμένος.

Η υπουργός εξωτερικών υποστηρίζει ότι στη Ρωσία δεν πρέπει να δοθεί κανένα ουκρανικό έδαφος σε καμία ειρηνευτική συνομιλία και ότι η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να είναι ο καταλύτης για μια αναθεώρηση της προσέγγισης της Δύσης στη διεθνή ασφάλεια.

Με πληροφορίες από ertnews.gr/Νατάσα Καντζάβελου
Βρετανία, Λονδίνο 

Καναδάς: Ξεκάθαρες αποδείξεις για «εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, ψήφισμα του κοινοβουλίου για «γενοκτονία»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: