Παράκαμψη 15.000 χλμ. έκανε το ρωσικό αεροσκάφος για να παραλάβει τους απελαθέντες διπλωμάτες από Ελλάδα

Γραφική απεικόνιση της παράκαμψης του ρωσικού αεροπλάνου με τους απελαθέντες διπλωμάτες. Photo via twitter FlightRadar24




Ρωσικό αεροπλάνο που στάλθηκε από τη Μόσχα για να παραλάβει τους απελαθέντες Ρώσους διπλωμάτες από την Ελλάδα και στη συνέχεια από την Ισπανία αναγκάστηκε να κάνει παράκαμψη 15.000 χιλιομέτρων λόγω της απαγόρευσης πτήσεων από την ΕΕ.

Tα παραπάνω αναφέρει ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24  ενώ το θέμα δημοσίευσε το BBC.

«Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία και η Ελλάδα παραχώρησαν κατ’ εξαίρεση τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να εισέλθει στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις κατευθύνθηκαν γύρω από χώρες που διατηρούν απαγορεύσεις στις ρωσικές πτήσεις», ανέφερε ο ιστότοπος.

Η πτήση έφθανε τα 15.163 χλμ., απόσταση «σχεδόν όσο η μεγαλύτερη εμπορική πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης αυτή τη στιγμή». ανέφερε το FlightRadar24.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση 12 μελών Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας στην χώρα μας. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω Ρώσοι διπλωμάτες χαρακτηρίζονται ως πρόσωπα μη αρεστά στην Ελλάδα (personae non gratae).

πηγή: FlightRadar24

Απελαύνονται από την Ελλάδα 12 Ρώσοι διπλωμάτες: Κηρύχθηκαν personae non gratae, ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: