Σίμος Κεδίκογλου: Η παράκτια αλιεία προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

File photo: Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ο κλάδος της παράκτιας αλιείας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισήμανε ο αρμόδιος υφυπουργός, Σίμος Κεδίκογλου στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας (ΕΠΑΕ) στη μεταξύ τους συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, συζητήθηκαν θέματα όπως είναι η ανάγκη αλλαγής θεσμικού πλαισίου για την ερασιτεχνική αλιεία, η οριοθέτηση αυστηρών κριτηρίων επαγγελματικότητας, η ένταξη της διαδικασίας της εκχώρησης λογαριασμού στο ΕΠΑλΘ, η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού και οι τρόποι αντιμετώπισης των λεσεψιανών μεταναστών (λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα κ.α.).

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ «δρομολογεί για την ερασιτεχνική αλιεία νομοθετική πρωτοβουλία για την καθιέρωση της άδειας», προσθέτοντας πως «βρίσκεται σε εξελεγκτική διαδικασία και η νομοθετική πρωτοβουλία για την επαγγελματικότητα των ψαράδων – την οριοθέτηση δηλαδή αυστηρών κριτηρίων επαγγελματικότητας, ώστε να επιτευχθεί ξεκαθάρισμα του κλάδου».

Αναφορικά με το θέμα των λεσεψιανών μεταναστών εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, ο υφυπουργός τόνισε πως «μας απασχολεί, γιατί έχει να κάνει με την υπερθέρμανση της θάλασσας. Βρισκόμαστε σε διαρκή διαβούλευση με τη διεύθυνση Αλιείας για το θέμα», είπε σχετικά.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι δρομολογείται συνάντηση με εκπροσώπους των αλιέων, του τραπεζικού κλάδου και της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής, για την αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Λήστεψαν χρηματαποστολή στο Παγκράτι: Διέφυγαν με διερχόμενο αυτοκίνητο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: