Απόγνωση στη Μαριούπολη: Άταφοι νεκροί, πλιάτσικο σε καταστήματα, κυνηγούν ακόμη και ποντίκια για να φάνε [βίντεο]

Συγκλονίζει η εικόνα κατοίκου της Μαριούπολης που κυνηγά έναν ποντικό προκειμένου να εξασφαλίσει τροφή. Photo screenshot via OPEN TV




Οι άνθρωποι στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης ζουν σε άθλιες ανθρωπιστικές συνθήκες.

Η πείνα πλήττει τους αμάχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς τροφή και νερό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press πεινασμένοι κάτοικοι εισβάλλουν σε καταστήματα για να βρουν φαγητό και σε πολλές περιπτώσεις τσακώνονται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν λίγη τροφή.

Συγκλονιστική είναι η εικόνα ενός πολίτη που κυνηγά ποντικό σε κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ οι νεκροί παραμένουν άταφοι στους δρόμους.

Η Μαριούπολη είναι εδώ και μέρες χωρίς ύδρευση, θέρμανση, συστήματα υγιεινής ή τηλέφωνα εδώ και αρκετές ημέρες.

Με τη διακοπή της παροχής νερού, οι άνθρωποι μαζεύουν νερό από ρυάκια ή χιόνι που λιώνουν. Οι στρατιώτες την Τρίτη μοίραζαν εμφιαλωμένο νερό σε γυναίκες και παιδιά.

Άνθρωποι στεγασμένοι σε υπόγεια, περιμένοντας με αγωνία τα νέα για τις προσπάθειες εκκένωσης, καθώς παλεύουν να επιβιώσουν σε μια πόλη όπου τα πτώματα έχουν μείνει παρατημένα στους δρόμους.




Αποτυχημένες οι προσπάθειες εκκένωσης

Οι ουκρανικές αρχές δεν κατάφεραν για ακόμη μια φορά σήμερα να απομακρύνουν αμάχους από τη Μαριούπολη, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική καταστροφή στην πολιορκούμενη πόλη.

Σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσφορά της Μόσχας να ανοίξει «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» που οδηγούν στη Ρωσία ή στη Λευκορωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Πάνω από 2 εκ. Ουκρανοί πρόσφυγες σε 13 μέρες: Τριπλάσιοι από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας σε 8 χρόνια

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: