Δεκαοκτώ συλλήψεις μελών της «κουρδικής μαφίας» στην Ιταλία: Προσήχθη και ο «νονός» Μπαρίς Μπογιούν, γνωστός από το μακελειό με τους 6 νεκρούς στη Λούτσα

File Photo: Ιταλοί αστυνομικοί. EPA, CLAUDIO PERI




Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνελήφθησαν 18 μέλη της λεγόμενης “κουρδικής μαφίας”, σε συνεργασία και με την ελβετική και την τουρκική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι συλληφθέντες συνδέονται με τον φερόμενο ως «νονό» της κουρδικής μαφίας Μπαρίς Μπογιούν.

Μεταξύ των άλλων, κατηγορούνται για ένοπλη δράση τρομοκρατικού χαρακτηρα, διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή άκρως επικίνδυνων όπλων.

Την όλη επιχείρηση στην Ιταλία συντόνισε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας του Μιλάνου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη και ο ίδιος ο Μπογιούν, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2022 στην Ιταλία, αλλά είχε αμέσως δηλώσει ότι ήταν θύμα διωγμού από το τουρκικό κράτος λόγω της κουρδικής καταγωγής του.

Η υποθεσή του προκάλεσε τριβές ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, λόγω της απόφασης της εισαγγελίας της Μπολόνια, που επικυρώθηκε και από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, να μην δοθεί πράσινο φως στην έκδοσή του στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του Μπογιούν και των συνεργατών του, τα οποία αφορούν τόσο την εμπορία ανθρώπων, μέσω του βαλκανικού διαδρόμου, όσο και την διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων στην Γερμανία και την απόπειρα οργάνωσης επιθέσεων στην Τουρκία.

Βάσει ηχογράφησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο Μπαρίς Μπογιούν φερόταν επίσης έτοιμος “να αντικαταστήσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «ιδρύοντας μια νέα οργάνωση, για μια νέα επανάσταση».

Ο Μπαρίς Μπογιούν είχε απασχολήσει τελευταία την Ελλάδα, λόγω του μακελειού με τους έξι νεκρούς στην Αρτέμιδα, καθώς τα θύματα ήταν συνεργάτες του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη, Ιταλία

Οι 6 νεκροί Τούρκοι του μακελειού στη Λούτσα ήταν μέλη της συμμορίας του καταζητούμενου Μπαρίς Μπογιούν: Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: