Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας! [βίντεο]

File Photo: Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την τηλεδιάσκεψη με μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. EPA, ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη στρατιωτική διοίκησή του να θέσει τις ρωσικές δυνάμεις αποτροπής, μια αναφορά στις μονάδες που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα, σε συναγερμό.

Για την ενέργειά του αυτή επικαλέστηκε τις επιθετικές δηλώσεις ηγετών κρατών μελών του ΝΑΤΟ και τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

«Διατάζω το υπουργείο Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού στο ειδικό καθεστώς του συναγερμού για μάχη», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Όπως μπορείτε να δείτε, οι δυτικές χώρες όχι μονάχα λαμβάνουν εχθρικά μέτρα εναντίον της χώρας μας σε οικονομικό επίπεδο— εννοώ τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, αλλά επίσης ανώτεροι αξιωματούχοι ηγετικών κρατών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν επιθετικές δηλώσεις προς τη χώρα μας», είπε ο Πούτιν.




«Απαράδεκτη κλιμάκωση»

Η εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας, που περιλαμβάνουν τα πυρηνικά όπλα, σε συναγερμό είναι μια απαράδεκτη κλιμάκωση, δήλωσε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ.

«Σημαίνει ότι ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο με έναν απολύτως απαράδεκτο τρόπο και πρέπει να συνεχίσουμε να ανακόπτουμε τις ενέργειές του με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο», είπε η Γκρίνφιλντ σε μια συνέντευξη με την εκπομπή του CBS «Face the Nation».

Mε πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ο «πόλεμος του Πούτιν» απειλεί όλη την Ευρώπη: Εξοπλισμούς μαμούθ 100 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Σόλτς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: