Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Oι εξελίξεις στην Ουκρανία με την αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουκάνσκ από την Μόσχα και οι αντιδράσεις της Δύσης κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης θέματα που σχετίζονται με το ΓεΣΥ, η υπόθεση με το ισραηλινό βαν, οι ζυμώσεις για τις προεδρικές εκλογές, αποκαλύψεις για το τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό και οι ανακοινώσεις για το φετινό Καρναβάλι της Λεμεσού.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πυρ ομαδόν κατά Ρωσίας» και γράφει ότι η Κύπρος είναι έτοιμη για plan B για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες στην οικονομία και προβάλλει και το διάγγελμα Μπάϊντεν. Αλλού γράφει ότι έπονται αλλαγές στον ΟΑΥ και δεν καταρρέει το ΓεΣΥ. Η «Α» προβάλλει σε άλλο θέμα την κατάσταση με τις αντικαταστάσεις στα σχολεία και το πρόγραμμα test to stay.

«Στρατό ο Πούτιν στην Ουκρανία,  κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρεται σε διεθνής καταδίκη των μεθοδεύσεων της Ρωσίας και γράφει για τις κυρώσεις της Δύσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι Υπουργείο Υγείας και ΟΑΥ φιλοδοξούν να τερματίσουν τις καταχρήσεις στο ΓεΣΥ. Ο «Π» προβάλλει ακόμη το β’ μέρος της συνέντευξης του ΠτΔ στον Άλφα και τις αναφορές για στήριξη του Αβέρωφ Νεοφύτου για την προεδρία χωρίς να αποκλείει και plan b αν διαπιστωθεί ανάγκη.

Κάτω από τον τίτλο «Νέα βόμβα στο φυσικό αέριο» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι υπάρχουν θαμμένα επικίνδυνα υλικά στις υποδομές ΔΕΦΑ για το LNG στο Βασιλικό και ότι πρόκειται για φωσφογύψο με ύποπτα βαρέα μέταλλα και ραδιενεργά στοιχεία από την εποχή των χημικών βιομηχανιών. Αλλού γράφει ότι οι πειθαρχικές διώξεις για την υπόθεση Μεταξά μπλέχτηκαν στις διαδικασίες. Ο «Φ» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ την ενημέρωση της Επιτροπής Προσφύγων από τον Λεωνίδα Παντελίδη της ΔΕΑ, για τις τελευταίες εξελίξεις με τις ανασκαφές για αγνοούμενους.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εντείνεται η παγκόσμια αβεβαιότητα και ανασφάλεια λόγω ουκρανικής κρίσης» και γράφει για πολυεπίπεδες επιπτώσεις από την κλιμάκωση των πολεμικών αντιπαραθέσεων. Αλλού γράφει για έγκλημα χωρίς εγκληματίες με αφορμή την υπόθεση του ισραηλινού βαν και την απαλλαγή τριών προσώπων από το κατηγορητήριο. Η «Χ» γράφει σε άλλο θέμα για τις κινητοποιήσεις των μαθητών για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Οι κυρώσεις ΕΕ και ΗΠΑ στην Ρωσία στοχεύουν να καταφέρουν πλήγμα» και αναφέρεται στις κυρώσεις σε επίπεδο εμπορίου και κατά αξιωματούχων με τους ΥΠΕΞ της ΕΕ να μην αποκλείουν περαιτέρω κυρώσεις. Αλλού προβάλλει την σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για το ΓεΣΥ και τις καταχρήσεις. Προβάλλει ακόμη τις ανακοινώσεις χθες για το καρναβάλι και πως θα διεξαχθεί φέτος με βάση τα πρωτόκολλα.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» φέρει τίτλο στο κύριό της θέμα «Βαρίδι για τράπεζες η μεγάλη ρευστότητα» και γράφει ότι ξεφορτώθηκαν κόκκινα δάνεια και στρέφονται στην εξεύρεση καλής ροής και νέων τρόπων δανεισμού. Αλλού αναφέρει ότι χτίζει το μέλλον χωρίς πετρέλαιο η Σ. Αραβία με επενδύσεις μεταξύ άλλων σε ποδοσφαιρικές ομάδες . Επίσης γράφει ότι η Τσικνοπέμπτη έδωσε άρωμα αισιοδοξίας στην εστίαση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: