Η εμφάνιση του Νεκτάριου με τα ράσα, η απόρριψη από το Φανάρι του καταλόγου του Ελπιδοφόρου και η άρνηση των Μητροπολιτών στον Αρχιεπίσκοπο

Συνέλευση για την παρέλαση και κοπή βασιλόπιτας στο Σταθάκειο, Αστόρια, Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 17 Φεβρουαρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.», Ζαφείρης Χαϊτίδης




Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου Πρωτοσύγκελος στην καθ’ ημάς Ιερά Αρχιεπισκοπή (καλορίζικος) και εν καιρώ ευθέτω θα μιτροφορεθεί κι αυτός, κατά την κοπή της βασιλόπιτας «της εν πολλαίς περιπετείαις περιπεσούσης» Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, εμφανίσθηκε με την «παραδοσιακή» περιβολή του Ορθόδοξου ιερέα και μάλιστα του ιερομονάχου, με ράσο και καλυμμαύχι.

Τα παραπάνω και άλλα πολλά, που θα διαβάσετε παρακάτω, γράφει στον Εθνικό Κήρυκα ο Θεόδωρος Καλμούκος.

Από το πολλά μηνύματα που λάβαμε, πολλοί χάρηκαν εξ’ Αστορίας ιδιαίτερα, οι οποίοι τον είχαν συνηθίσει επί χρόνια με το εσώρασο και τον επιστήθιο σταυρό και ξαφνικά τον είδαν σε φωτογραφία στην Αρχιεπισκοπή αράσωτο με τους άλλους αράσωτους πρωτοσυγκέλους και δεν τον αναγνώρισαν.

Και βέβαια τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά ούτε και ο παπάς τα ράσα τα οποία βέβαια γνωρίζουμε πότε εισήχθησαν στη χρήση των κληρικών και δη των εγγάμων, αλλά τέλος πάντων καλό θα είναι να τα φορούν οι ιερείς όχι μόνο εντός του ναού, αλλά και στο γραφείο τους, στις εκδηλώσεις της κοινότητας και τις παραστάσεις τους εκτός αυτής όπως σαν καλή ώρα για τη βασιλόπιτα.

Οσον αφορά την μιτροφορία, δηλαδή την επισκοποίηση, θα πρέπει να περιμένει ο π. Νεκτάριος, αλλά και ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο έτερος πρωτοσύγκελος της Νέας Ιερσέης -ήταν κι αυτός αράσωτος στη φωτογραφία – και άλλοι τινές για να σας δώσω και μία είδηση διότι η Σύνοδος του Πατριαρχείου τις προάλλες δεν ενέκρινε τον επικαιροποιημένο κατάλογο των αγάμων προς αρχιερατεία που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με την υπογραφή του Αρχιγραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου Επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα, διότι δεν οφείλει να συνέρχεται η Επαρχιακή Σύνοδος αφού έχει ανασταλεί το σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής και άρα οι αποφάσεις της έχουν τουρκιστί γιοκ αναγνώριση.

Οσον αφορά την ερώτηση που υποβάλλουν πολλοί εκ του κλήρου και του λαού αν το νέο σύνταγμα θα είναι έτοιμο στην Κληρικολαϊκή τον Ιούλιο, η απάντηση είναι κι εδώ γιοκ, και ισχύει μάλλον η δημώδης έκφραση, «ζήσε μαύρε γάιδαρε να φας τον Μάη τριφύλλι».

Αλλωστε τώρα πλέον δεν συντρέχει λόγος να επισπευσθεί το θέμα του συντάγματος αφού ο στόχος επιτεύχθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 2020 όταν ο Ελπιδοφόρος ουσιαστικά εκθρόνισε τον Μητροπολίτη Ευάγγελο από τη Νέα Ιερσέη για να προσαρμόσει τη Μητρόπολη στην Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης αφού είναι το «χρυσόψαρο» της Αρχιεπισκοπής.

Κι αυτό το είχε καταλάβει από πολύ νωρίς ο Ελπιδοφόρος όταν την επισκεπτόταν ως Μητροπολίτης Προύσης για να δει τον κουμπάρο του, τον π. Χρήστο Παππά, στο Φέρβιου κι έκανε διάφορες ερανικές ενέργειες για να αγοράσει ναούς στην Προύσα. Μάλιστα τις πρώτες δέκα χιλιάδες δολάρια τις είχε δώσει ο Ευάγγελος. Βέβαια είχε μαζέψει κι από τη Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου περί τις εκατό χιλιάδες. Αμέρικα, Αμέρικα είσαι μεγάλος κουμπαράς!

Η «κατάληψη» της Μητρόπολης Νέας Ιερσέης έγινε, ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος την ανέλαβε μόνο για τα λειτουργικά και τα πανηγύρια, τα διοικητικά τα έχει στα στιβαρά του χέρια ο Ελπιδοφόρος, ενώ προστέθηκε στο δυναμικό κι ο Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Οικονομίδης ως πρωτοσύγκελος.

Εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι στο πρόσφατο συνέδριο της Ηγεσίας των 100 στη ζεστή Φλόριδα δεν πήγε ούτε ένας Μητροπολίτης. Τον άφησαν μόνο του τον Ελπιδοφόρο με τον Επίσκοπο Ναζιανζού Αθηναγόρα, οι δυο τους. Εμφανίσθηκε για λίγο ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός και απήλθε, καθώς και ο Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος για μία «ανακριτική» συνάντηση και απήλθε κι αυτός σύντομα.

Εχει γεμίσει ο τόπος βοηθούς Επισκόπους, πρωτοσυγκέλους, αλλά και Αρχιμανδρίτες και Πρωτοπρεσβυτέρους του Οικουμενικού Θρόνου. Ας είναι καλά η Ομογένεια…

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Επίθεση βουλευτών εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον EastMed: Απαιτούν συνάντηση και διόρθωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: