Η “δουλοπρέπεια” μερικών Κυπρίων πολιτικών προς τους Εγγλέζους: Μάστιγα για το νησί οι βρετανικές πολιτικές…

FILE PHOTO: Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Lindsay Hoyle, Λευκωσία 15 Φεβρουαρίου 2022. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Αν απέδειξε κάτι η επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, Σερ Λίντσεϊ Χόιλ στην Κύπρο είναι η δουλικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Οι πολιτικοί παραμένουν και σήμερα δεσμευμένοι στη λεγόμενη «βρετανική φιλία», η οποία είναι ανύπαρκτη απέναντι στο νησί μας, και συνεχίζουν και σήμερα, 62 χρόνια μετά το τέλος της κατοχής της Κύπρου από την βρετανική «αυτοκρατορία» να ζητούν την εύνοια των Εγγλέζων.

Ήταν μία επίσκεψη-επιθεώρηση από τον εν λόγω κύριο της πρώην αποικίας του, η οποία με περισσή παλληκαριά απέκτησε την ανεξαρτησία της, αν και λόγω ακριβώς της Αγγλίας, δεν την χάρηκε ποτέ. Δεν δέχθηκαν ποτέ την ήττα τους οι Εγγλέζοι από τους αμούστακους αντάρτες της ΕΟΚΑ, που ρεζίλεψαν την «Αυτοκρατορία» τους.

Και από τότε βυσσοδομούν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία θέλουν να καταργήσουν και να την καταστήσουν αποικία της κατοχικής Τουρκίας.

Φυσικά, δεν περίμενε κανείς από το πολιτικό σύστημα να αρνηθεί στο πρόεδρο της Βουλής της Κοινοτήτων αυτή την επίσκεψη. Η άρνηση χρειάζεται κότσια, που δεν τα έχουν οι πολιτικοί μας.

Δεν θυμάστε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), που έσπευσε τρέχοντας στην Ύπατη Αρμοστεία για να ανακοινώσει την αποδοχή της «πολιτικής ισότητας», που την ίδια μέρα είχε απορρίψει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας; Σε σοβαρές χώρες το σύστημα θα είχε απορρίψει από τις τάξεις του τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όμως στο «Νησί των Αγίων», μπορεί ο εν λόγω κύριος να εκλεγεί πρόεδρος τον Φεβρουάριο του 2023. Οι δημοσκοπήσεις του επιφυλάσσουν μεγάλη ήττα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει άλλους τρόπους να βγάλει από τη μέση τους πιθανούς αντιπάλους του.

Είδαμε πως ανάγκασε σε παραίτηση από το υπουργείο Εξωτερικών τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Εικάζω ότι η Δεξιά είχε ανάμειξη και στην επιχείρηση για να απορρίψει το ΑΚΕΛ μία υποψηφιότητα του επιτυχημένου στο υπουργείο Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη. Μακάρι οι δύο νέοι (στην ηλικία) υπουργοί να κατέβουν στον προεδρικό στίβο για να πάει η Κύπρος σε άλλη εποχή: των νέων και των μη διεφθαρμένων πολιτικών. Ο κ. Νεοφύτου δεν θα προλάβει να δει τη σκόνη τους (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις).

Η σχέση, λοιπόν, των πολιτικών με τους Εγγλέζους είναι απαράδεκτη, είναι και ανάρμοστη. Έβλεπα στις φωτογραφίες και αυτόν τον Ύπατο Αρμοστή, ο οποίος παίζει να είναι ο χειρότερος των Βρετανών διπλωματών που υπηρέτησε στον ελληνικό χώρο. Βάζει τη μύτη του παντού. Αλλά, θα μου πείτε, δεν φταίει αυτός, αλλά όσοι του το επιτρέπουν.

Ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να τον …μυρίσει -το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ- αλλά και τους δύο κάθεται να τους ακούει να τον συμβουλεύουν να «αυτοκτονήσει» πολιτικά. Και μετά φωνάζει, πετά ότι βρίσκει μπροστά στο γραφείο του, αντί να πράξει το αυτονόητο. Η είσοδος σε ένα γραφείο, είναι ταυτόχρονα και έξοδος.

Μετά το Κραν Μοντανά, ο σημερινός Πρόεδρος υπέστη τα πάνδεινα από το σύστημα που προσπαθεί να παραδώσει την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Σ’ αυτή την εκστρατεία εναντίον του Κύπριου Προέδρου πρωτοστάτησε ο Ύπατος Αρμοστής, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, και το άλλο σύστημα των οπαδών της «όποιας λύσης».

Όπως έχω σημειώσει ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι άμοιρος ευθυνών, πρώτα απ’ όλα για το γεγονός ότι βρέθηκε στο Κραν Μοντανά. Φταίει. Αλλά δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε επειδή δεν δέχθηκε τις όποιες προτάσεις κατατέθηκαν στο τραπέζι. Ήταν προτάσεις εξωφρενικές και απαράδεκτες. Η Κύπρος, θα είχε εξελιχθεί σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Ελέγχεται, λοιπόν, ο σημερινός Πρόεδρος για τη στάση του απέναντι των Βρετανών και την ανοχή του στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, που είναι δεμένος στο βρετανικό άρμα, αν και αμερικανοσπουδαγμένος. Σε όλα τα ταμπλό παίζει, αλλά τώρα που διεκδικεί την προεδρία έχει εγκολπωθεί τους Βρετανούς.

Είδαμε και την Πρόεδρο της Βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου, η οποία ψηφίστηκε στη θέση επειδή είναι γυναίκα -αυτό είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ- να υποδέχεται μέσα στη τρελή χαρά τον Βρετανό ομόλογό της, και φαντάζομαι πως ούτε τόλμησε να του πει την παραμικρή λέξη για τον βρώμικο ρόλο της Βρετανίας εναντίον της Πατρίδας μας.

Βεβαίως, δουλειά του κ. Αναστασιάδη είναι αυτή, αλλά η έγνοια του πλέον είναι να φύγει και να φορτώσει στο λαό τον κ. Νεοφύτου. Και θα κάθεται στην παραλία της Λεμεσού να απολαμβάνει το θέαμα…

Οι Βρετανοί είναι εχθροί της Κύπρου και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε. Δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να απεργάζονται τα χειρότερα σχέδια εναντίον μας. Και δεν θα σταματήσουν να βυσσοδομούν μέχρι να καταργηθεί το κυπριακό κράτος. Και αυτό θα συμβεί με σχέδια που εκπονούν οι Εγγλέζοι και τα παρουσιάζουν ως δικά τους οι φιλότουρκοι της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, έχει αναλάβει εργολαβικά να ακυρώσει το έργο του προκατόχου του, Νίκου Χριστοδουλίδη. Μέγα λάθος του κ. Ιωάννη Κασουλίδη, διότι -όπως γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα- η «γραμμή» βγαίνει από το Προεδρικό Μέγαρο. Και δεν αποφασίζει ο κ. Παντελής Παντελίδης, αλλά ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο εκάστοτε υπουργός ασχολείται με όλα τα υπόλοιπα εκτός της εκπόνησης πολιτικής για το Κυπριακό. Για τέσσερα χρόνια η εντολή του Κύπριου Προέδρου ήταν να συνεχιστεί η προσπάθεια για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Η προσπάθεια δεν πέτυχε, διότι ο κ. Αναστασιάδης δεν τόλμησε να σπάσει τα αυγά στα μούτρα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. Τα έριχνε στον τοίχο τα αυγά! Ο κ. Κασουλίδης επιρρίπτει ευθύνες σε λάθος πρόσωπα. Η υπόθεση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που ξεκίνησε από κοινού με τον κ. Αναστασιάδη, είναι ακραία και επικίνδυνη και δεν θα σώσει καμία Αμμόχωστο, αλλά θα είναι η αρχή της νομιμοποίησης του ψευδοκράτους. Το τέλος τούτης της υπόθεσης θα είναι καταστροφικό.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι «εδώ πάμε για να σώσουμε την Αμμόχωστο και δίνουμε ακριβό αντίτιμο». Είναι μία δήλωση-χαστούκι στον κ. Αναστασιάδη, διότι σαφέστατα υπονοεί ο κ. Κασουλίδης ότι αυτός ευθύνεται αν χαθεί η πόλη του Ευαγόρα. Αν δε θεωρήσουμε ότι τα τελευταία εννέα χρόνια κυβερνά η Δεξιά, ο υπουργός Εξωτερικών ομολογεί τις μεγάλες ευθύνες της. Φυσικά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, επειδή οι πολιτικοί μας είναι “large” άνθρωποι, την ευθύνη για την αποτυχία λύσης του Κυπριακού έχει μόνο η Τουρκία. Οι πολιτικοί μας δεν τάισαν αρκετά το τουρκικό θηρίο, το οποίο δεν έχει χορτάσει από τις υποχωρήσεις τους. Ο στόχος είναι η αποδοχή της κατοχής στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα και ο έλεγχος των ελεύθερων περιοχών. Τι δεν καταλαβαίνουν ο κ. Αναστασιάδης, ο κ. Κασουλίδης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του συστήματος, το οποίο έχει «πνιγεί» από τη διαφθορά…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Όταν οι Κύπριοι βουλευτές, μας βοηθούν να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Διάβασα ότι «μετά από μια μακρά συζήτηση, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε νόμο για τη σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς»… Μα δεν μας έλεγαν πως στην Κύπρο έχει εξαφανιστεί το φαινόμενο;

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: