Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε την αλήθεια για την “μικρή εισβολή” της Ρωσίας στην Ουκρανία: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

President Joe Biden departs after speaking during a press conference in the East Room of the White House, in Washington, DC, USA, 19 January 2022. EPA, Oliver Contreras, POOL




Προκάλεσε κρίση και στον Λευκό Οίκο αλλά και μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας η δήλωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την “μικρή εισβολή” της Ρωσίας, την οποία αρκετοί εξέλαβαν ως “πράσινο φως” προς το Ρώσο ηγέτη.

Έγινε αγώνας δρόμου από την εκπρόσωπο Τζένιφερ Ψάκι και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου για να εξηγηθεί τι ακριβώς εννοούσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σήμερα αναγκάστηκε ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις. Δήλωσε:

“Εάν οι συγκεντρωμένες ρωσικές μονάδες κινηθούν πέρα από τα ουκρανικά σύνορα, αυτό είναι εισβολή. Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία: εάν ο Πούτιν κάνει αυτή την επιλογή, η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα”.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, με αφορμή την “παρεξηγημένη” δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος μερικές φορές αφήνει τη γλώσσα του και πάει …περίπατο:

Αλλά, υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν γίνεται και δεν λέγεται τίποτα τυχαία. Ιδιαίτερα από ένα άνθρωπο που λέει ότι σκέφτεται χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Διότι βασικά ο κ. Μπάιντεν από την εποχή του στη Γερουσία μέχρι και σήμερα, αυτό κάνει.

Οι δηλώσεις του περιέχουν τις πραγματικές σκέψεις του και την αλήθεια. Και το λέω επειδή το γνωρίζω.

Στη Γερουσία ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ελλάδας και της Κύπρου. Σε δύο πολύ σημαντικές υποθέσεις των δύο χωρών, που αφορούσαν τα εθνικά μας θέματα, βρέθηκε απέναντι στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Και δεν το έκρυψε. Εξέφρασε την άποψη του χωρίς φόβο και πάθος. Και υποστήριξε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

Αλλά, κατά τα άλλα, ως γερουσιαστής, ήταν ένας εκ των μεγαλύτερων υποστηρικτών που είχε ο Ελληνισμός.

Η δήλωση του, λοιπόν, για την Ουκρανία και τη Ρωσία, πρέπει να ιδωθεί ως έχει, χωρίς φίλτρα.

Για να μιλήσει για μία μικρή εισβολή σημαίνει -για όσους τον γνωρίζουν- ότι το θέμα συζητήθηκε στις συσκέψεις και δεν το έβγαλε από το μυαλό του στη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξης Τύπου.

Πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε την πρόβλεψη του κ. Μπάιντεν ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει εισβολή. Ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός του Βλαντιμίρ Πούτιν και απλά οι δυτικοί περιμένουν την υλοποίηση του.

Και επίσης, το άλλο που είπε: ότι είναι κάτι διαφορετικό εάν πρόκειται για μία μικρή εισβολή και καταλήξουμε σε μία διαμάχη για το τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε. Αυτό είπε με ακρίβεια.

Απ’ εκεί και πέρα, η διόρθωση που ακολούθησε αφορά αυτά που γνωρίζουμε. Ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει εάν εισβάλει και θα είναι καταστροφή για τη Μόσχα η εισβολή.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο Εμπορίου έχει έρθει σε επαφή με μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που συνεργάζονται με ρωσικές.

Ενημερώθηκαν για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να περιλαμβάνουν οι κυρώσεις την εξαγωγή αμερικανικής τεχνολογίας. Επίσης ενημερώθηκαν και οι τραπεζικοί κολοσσοί για τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον εναντίον της Μόσχας.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Η Ουάσιγκτον πρέπει να ξεκαθαρίσει αν προτιμά -αντί του EastMed- ένα αγωγό από το Ισραήλ προς την Τουρκία: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: