Ωρα πολιτικών αρχηγών στη μάχη του προϋπολογισμού: Σύγκρουση με φόντο τις ΜΕΘ [Live]

Αποψη της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα τον προϋπολογισμό, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑ




Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται το βράδυ, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ύστερα από τη δημοσιοποίηση της μελέτης Λύτρα – Τσιόδρα αλλά και στη σκιά της διαγραφής Κουρουμπλή.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Αυτή την ώρα στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Βαρουφάκης: Ζήτησε πρόταση μομφής

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσουν από κοινού πρόταση μομφής κατά της επικίνδυνης κυβέρνησης, όπως την χαρακτήρισε, απεύθυνε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή και χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2022 ως ιδανική ευκαιρία.

«Aυτός ο προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μομφή σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση. Μομφή για τα «Τroiko-Greek Statistics. Μομφή που με πρόθεση άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ. Μομφή για τη νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια, για την νέα έξαρση της κρίσης χρέους που είναι προ των πυλών, την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης. Μομφή εν τέλει για την αισθητική σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού 2022.

Τσακαλώτος: Μήνυμα στα κόμματα της Αριστεράς

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε την κρισιμότητα τόσο της πανδημίας όσο και της οικονομικής και της κλιματικής κρίσης, είπε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού. Πρέπει να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες του κόσμου και να μετατρέψουμε τον φόβο και την ανασφάλειά του σε κοινωνικές πολιτικές που δίνουν ελπίδα και περισσότερα δικαιώματα. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν είναι σοσιαλισμός αλλά είναι μια καλή αρχή είπε ο κ. Τσακαλώτος. Απευθυνόμενος μάλιστα στο ΚΚΕ είπε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν προοδευτικές πολιτικές που διεύθυναν την ατζέντα, προς το Κίνημα Αλλαγής ότι πρέπει να βρει το νήμα με τις κοινωνικές δυνάμεις και προς το ΜέΡΑ25 ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τα δικαιώματα και την οικολογία ακόμα και εάν δεν έχει λυθεί το χρέος.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Δεν υπάρχει στο υπουργείο Υγείας η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα ούτε το Μαξίμου γνώριζε δηλώνει ο Πλεύρης -Προτεραιότητα οι παθογένειες του ΕΣΥ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: