Εις μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου: Ο Πρόεδρος που είπε όχι στο φιλοτουρκικό και διχοτομικό σχέδιο του Κόφι Ανάν…

File photo: Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος . Φωτογραφία via ΔΗΚΟ




Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που ο πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος πέρασε στην αιωνιότητα, αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ).

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Καθημερινά διαπιστώνουμε την ορθότητα των θέσεων και των επιλογών του, που αποδείχθηκαν σωτήριες για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμά τη μνήμη του Τάσσου Παπαδόπουλου με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης για το βάρος της κληρονομιάς που έχουμε παραλάβει από τον αείμνηστο Πρόεδρο μας.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος συνέδεσε το όνομά του με όλα τα κεφάλαια της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στους αγώνες του κυπριακού λαού.

Υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία, ένας πραγματικός ηγέτης ο οποίος με ήθος, σεμνότητα, εντιμότητα, μαχητικότητα και αφοσίωση στους αγώνες για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία, ενέπνευσε τους πολίτες και δεν υπέκυψε ποτέ σε ξένες πιέσεις και επιβουλές.

Τάχθηκε στην πρώτη γραμμή, στον τιτάνιο απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. Ήταν μέλος του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου της νεοϊδρυθείσας Κυπριακής Δημοκρατίας στα δύσκολα χρόνια, που έπρεπε να στηθεί κράτος από το μηδέν και παράλληλα να αντιμετωπιστούν οι διαλυτικές προθέσεις της Τουρκίας.

Ήταν μπροστάρης στον αγώνα για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την περίοδο της τουρκοανταρσίας.

Μετά την καταστροφή, που προκάλεσε το δίδυμο έγκλημα κατά της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανάλαβε, με εντολή του Εθνάρχη Μακαρίου, την ευθύνη των διαπραγματεύσεων για το Kυπριακό.

Ως Υπουργός και βουλευτής, ήταν πρότυπο πολιτειακού αξιωματούχου, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την δημόσια ζωή.

Η θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, από το 2003 έως το 2008, θα μείνει στη μνήμη του κυπριακού λαού, ως η πενταετία της συνετούς διαχείρισης, της οικονομικής ασφάλειας και της ευημερίας.

Η αποφασιστική και καλά σχεδιασμένη διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενέταξε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη.

Στην ιστορία έχουν γραφτεί με κεφαλαία γράμματα ο πατριωτισμός, η αποφασιστικότητα και η εθνική αξιοπρέπεια με την οποία ο Τάσσος Παπαδόπουλος διαχειρίστηκε τις αφόρητες πιέσεις για το διχοτομικό και καταστροφικό σχέδιο Ανάν.

Στάθηκε όρθιος ως πραγματικός ηγέτης και αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης στους ώμους του, κάλεσε τον λαό να απορρίψει το σχέδιο Ανάν.

Ιδιαίτερα σήμερα, ο Κυπριακός Ελληνισμός αισθάνεται πιο έντονα την απουσία της καθαρότητας του πολιτικού του λόγου και της πολιτικής του πρακτικής, της διορατικότητας του, της σταθερής και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των επιβουλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, της επιμονής του στο σωστό, στο δίκαιο, στο νομοταγές.

Οι παρακαταθήκες του είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Αυτή τη βαριά κληρονομιά, οφείλουμε, εμείς του Δημοκρατικού Κόμματος, να τιμήσουμε. Και όπως, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, μας παρέδωσε κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και όχι «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα», αυτό οφείλουμε να πράξουμε και εμείς για τις επόμενες γενεές.

Ανάρμοστες κινήσεις των Γερμανών, προσπαθούν να συνδέσουν τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ με το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: