Την κασέτα πάλι ο Τσελίκ: Κατηγορεί Μητσοτάκη και Δένδια για ψεύδη – Επιτίθεται σε Μακρόν

File photo Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Screenshot via glomex Σκάι




Παραλήρημα του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Νίκου Δένδια.

Ο Ομέρ Τσελίκ εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κατά του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι πραγματοποιεί ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις, ενώ υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός το μόνο που κάνει είναι να συναντιέται με άλλους ηγέτες και να καταγγέλλει την Τουρκία.

Στο στόχαστρο του Τσελίκ βρέθηκε και ο Έλληνας ΥΠΕΞ , δηλώνοντας ότι η μόνη ενασχόλησή του είναι να λέει ψέματα κατά της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν δεν δίστασε να απειλήσει τη χώρα μας, αναφερόμενος στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, καθώς δήλωσε «πως παρά τις προειδοποιήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά και όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν και πραγματικές συνέπειες».

Ο Τσελίκ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη μόνιμη πια ενόχληση της Άγκυρας για τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Αθήνα με Γαλλία και ΗΠΑ: «Δίνει βάσεις σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είναι η χώρα που σουβλίζει τα φουσκωτά των προσφύγων και τους οδηγεί σε θάνατο», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έστρεψε τα βέλη του και κατά του Γάλλου προέδρου: «Ο κ. Μακρόν ζήτησε την απόσυρση των δυνάμεων της Τουρκίας και της Ρωσίας από τη Λιβύη», είπε ο Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση αυτή ως σκανδαλώδη. «Ήτανε λάθος η πρόσκληση Ελλάδας-Κύπρου στη διάσκεψη για τη Λιβύη», πρόσθεσε.

Η απάντηση της Αθήνας

Διπλωματική πηγή  ανέφερε πως οι δηλώσεις Τσελίκ είναι ενδεικτικές του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιο διάλογο αυτή την στιγμή.

Πληροφορίες από Σκάι

Λεονταρισμοί Οκτάι από τα Κατεχόμενα: Όποιος ψάχνει περιπέτειες στην αν. Μεσόγειο θα λάβει την απάντησή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: