ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο Μπάιντεν δήλωσε στον Βαρθολομαίο πρόθυμος να βοηθήσει στα προβλήματα του Πατριαρχείου

O πρόεδρος Joe Biden στον Λευκό Οίκο. EPA, OLIVER CONTRERAS, POOL




Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ουάσιγκτον. Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε ακόμα την πληροφορία.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι από την Νέα Υόρκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τη Δευτέρα αργά το βράδυ, τοπική ώρα Τουρκίας, για να του ευχηθεί περιστατικά και να μάθει τα τελευταία νέα για την υγεία του.

Όταν ο Πατριάρχης τον ευχαρίστησε για την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, στις 25 Οκτωβρίου, η οποία και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος απάντησε ότι αυτή θα μπορούσε να κρατήσει και ένα χρόνο!

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βατικανό, αναφέροντας ότι είδε πάνω στο γραφείο του Ποντίφικα μια φωτογραφία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Μπάιντεν για την συνάντηση στον Λευκό Οίκο και για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι οι δίαυλοι της επικοινωνίας θα διατηρηθούν ανοιχτοί και ότι παραμένει πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε στην Α.Θ. Παναγιότητα τη συνάντησή του με τον γνωστό αθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει γίνει Ορθόδοξος.

Τέλος, ο Πρόεδρος είπε στον Πατριάρχη να μη διστάζει να επικοινωνεί μαζί του για οποιοδήποτε θέμα, όταν παρίσταται ανάγκη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσιγκτον , ΗΠΑ

Η Λευκορωσία λέει ότι έλαβε αίτημα ασύλου από καταζητούμενο για την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: