Έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο τον Οικουμενικό Πατριάρχη: Με Covid-19 άτομα που βρέθηκαν στις εκδηλώσεις προς τιμή του

FILE PHOTΟ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του, στη διάρκεια του δείπνου των ιδρυτικών μελών του Ιδρύματος “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος”, το βράδυ της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021. Φωτογραφία GOA, D. Panagos




Οι συμμετέχοντες στο λεγόμενο Σαββατοκύριακο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Archon Weekend), στη Νέα Υόρκη, θα πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε τεστ για τον Covid-19, καθώς μερικοί προσκεκλημένοι έχουν εκτεθεί στο θανατηφόρο ιό.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε από τον επικεφαλής των Αρχόντων, ιατρό κ. Λυμπεράκη.

Στις ίδιες εκδηλώσεις έλαβε μέρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο οποίος όταν λειτουργεί ή κάνει ομιλίες δεν συνηθίζει να φορά μάσκα. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, λόγω και της «ευαίσθητης» κατάστασης της υγείας του.

Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις έλαβαν χθες την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητοί Άρχοντες και φίλοι που παρακολουθήσατε τις εκδηλώσεις των Αρχόντων, το Σαββατοκύριακο στο New York Hilton Midtown και τον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, από τις 29–31 Οκτωβρίου:

Έχει αναφερθεί ότι τρία άτομα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Archon Weekend βρέθηκαν θετικά στον ιό Covid-19.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το CDC συνιστά τα άτομα που δυνητικά εκτέθηκαν σε μολυσμένα άτομα με Covid-19 να υποβάλλονται σε εξετάσεις εντός 5 έως 7 ημερών μετά την έκθεση τους (στον ιό). Το CDC έχει επίσης δηλώσει ότι τα άτομα που εκτίθενται σε άτομα μολυσμένα με Covid-19 μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα εντός 2 έως 14 ημερών μετά την έκθεση.

Όπως όλοι γνωρίζετε, όλοι όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση έπρεπε να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού, εκτός από τον Καθεδρικό Ναό. Το CDC αναγνωρίζει επίσης πρωτοφανή κρούσματα και η μετάδοση μπορεί να συμβεί σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Εάν κάποιος άλλος αποδειχθεί θετικός, ενημερώστε αμέσως το γραφείο των Αρχόντων στη διεύθυνση: info@archons.org ή 212-570-3550 και επίσης προωθήστε αυτήν την ειδοποίηση σε οποιονδήποτε άλλο άτομο που μπορεί να έχει παρακολουθήσει αυτές τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου των Αρχόντων.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ανάμεσα σ’ αυτούς που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό είναι κι ένας ιερέας από τη Νέα Υόρκη, ένας Άρχοντας επίσης από τη Νέα Υόρκη, κι ένας γιατρός που ζει εκτός Νέας Υόρκης.

  • Είναι ένα ακόμη παράδειγμα, ότι αυτοί που επέμεναν -και ειδικά ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος- να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του στην Αμερική, δεν νοιάζονταν για την υγεία του, αλλά για να έχουν προσωπικά οφέλη.

Όπως αναφέρεται στην παραπάνω επιστολή, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, δεν εισήλθαν ΜΟΝΟ εμβολιασμένα άτομα, καθώς ο όρος αυτός ΔΕΝ τηρήθηκε.

Η ανακοίνωση των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ποιος αποφάσισε, σε ένα χώρο όπου βρισκόταν ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ήταν ήδη ασθενής, να επιτραπεί η είσοδος σε ανεμβολίαστους κατά παράβαση των κανόνων της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Ποιος έλαβε αυτή την απόφαση;

Είναι ακόμα ένα παράδειγμα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ενδιαφερόταν μόνο για τα δικά του προσωπικά κέρδη, παρά αυτά της Ορθοδοξίας και της Ομογένειας.

Εκτός από τις συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, τις οποίες διευθέτησε ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, η επίσκεψη απέτυχε σε όλα εκτός από ένα που αφορά τον Ελπιδοφόρο, και ο οποίος πέτυχε -με τη βοήθεια …«Ταλιμπάν» δημοσιογράφων- να αναφέρει ο κ. Βαρθολομαίος πόσο καλός …Αρχιεπίσκοπος είναι. Γελούσαν και οι …πέτρες!

Οι αναφορές του Οικουμενικού Πατριάρχη προκάλεσαν γέλια σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και το παρασκήνιο. Θυμίζουμε ότι και τους προηγούμενους Αρχιεπισκόπους Αμερικής υμνούσε ο κ. Βαρθολομαίος, αλλά στο τέλος, τους «εκτέλεσε» και τους έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες και με απαράδεκτο τρόπο για εκκλησιαστικό ηγέτη.

Δεν είναι, πάντως, απορίας άξιο το γεγονός ότι ο κ. Βαρθολομαίος στήριξε την απαράδεκτη συμμετοχή του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» παρέα με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχεται απειλές, αλλά και εκβιασμούς, από την Τουρκία. Και υποκύπτει, δυστυχώς, σε αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς, με αποτέλεσμα να μην παίζει αποφασιστικά και καταλυτικά τον ρόλο του. Οι Ιεράρχες του Φαναρίου είναι όμηροι της Τουρκίας, αλλά δυστυχώς είναι μία αρνητική εξέλιξη, που αποδέχθηκανμε αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν τα στοιχειώδη θρησκευτικά καθήκοντά τους.

Είναι απομονωμένοι στο Φανάρι.

“Τέλος καλό, όλα καλά”: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ομιλεί στην ΕΡΤ για την περιπέτεια της υγείας του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: