Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η διάσκεψη για το κλίμα και το μεταναστευτικό στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες μεταξύ αυτών ο προϋπολογισμός για το υπ. Υγείας, οι χειρισμοί της Λευκωσίας στα θέματα μετανάστευσης, οι διεργασίες για τις προεδρικές, η ακρίβεια και η διάσκεψη για το Κλίμα στη Γλασκώβη.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ακριβή μου πανδημία…» και γράφει ότι ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αποκάλυψε το κόστος και ότι ως τις 30/9 ξεπέρασε τα €115 εκ. Αλλού αναφέρεται σε ενδιαφέρον Χριστοδουλίδη για τις Προεδρικές ο οποίος όμως υποσχέθηκε ότι δεν τίθεται θέμα παράκαμψης των διαδικασιών στο ΔΗΣΥ. Η «Α» αλλού προβάλλει τη διάσκεψη για το Κλίμα και γράφει ότι έφτασε η στιγμή της αλήθειας.

«Δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν για τις βάρκες της ντροπής» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι υπηρεσία ασθενοφόρων και πολιτική άμυνα δεν ενημερώνονται εγκαίρως για αφίξεις, φιλοξενώντας δηλώσεις των επικεφαλής των δύο υπηρεσιών. Αλλού προβάλλει το κόστος της πανδημίας και θέματα ΓεΣΥ. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι αστυνομικές πηγές θεωρούν πως δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας από την απόφαση του δικαστηρίου για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Κάτω από τον τίτλο «Βόμβα Τατάρ στο χαλλούμι» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ο Τ/κ ηγέτης τα βάζει με Κομισιόν για την αδυναμία του ψευδοκράτους να προσαρμοστεί στα δεδομένα και ότι επιχειρεί να πετύχει ανάθεση ρόλου «αρμόδιας αρχής» στο τ/κ επιμελητήριο. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κάμερες θα καταγγέλλουν μέσο όρο ταχύτητας. Αλλού αναφορά γίνεται στις καταστροφές στα Λύμπια από τις βροχές.

«Στο χορό της ακρίβειας μπήκε το γάλα και το ψωμί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι αυξάνονται οι τιμές σε αυτά τα αγαθά και το ΑΚΕΛ προτείνει κατάργηση επιβολής ΦΠΑ στο φόρο κατανάλωσης καυσίμων. Αλλού αναφέρει ότι αναζητείται πλάνο διάσωσης του πλανήτη στη διάσκεψη για το Κλίμα. Η «Χ» σε άλλο της θέμα γράφει πως δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι έμειναν χωρίς ανεργιακό επίδομα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Στο παρά πέντε της ώρας της κρίσης» και αναφέρεται στη διάσκεψη για το Κλίμα και τις εκκλήσεις από τις αναπτυσσόμενες χώρες προς τα πλούσια κράτη για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αλλού γράφει πως γυναικολόγος θα πληρώσει πέραν των 200.000 ευρώ ως αποζημίωση γιατί άφησε χειρουργικό σφουγγάρι στη μήτρα γυναίκας κατά τη διάρκεια υστερεκτομής. Επίσης προβάλλει δηλώσεις του Υγείας για την πανδημία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Νέο ρεκόρ για την Hellas Journal τον Οκτώβριο του 2021: Με μοναδικό οδηγό τη δημοσιογραφία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: