Δύο νεκροί πριν από συναυλία για τους ABBA στη Σουηδία: 80χρονος έπεσε από τον 7ο όροφο και σκότωσε 60χρονο

O συναυλιακός χώρος. Φωτό από την ιστοσελίδα του Upsala Concert & Congress




Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε όταν ένας θεατής έπεσε από τον έβδομο όροφο αίθουσας συναυλιών στη Σουηδία πάνω στο πλήθος που βρίσκονταν στο ισόγειο του συναυλιακού χωρου, σκοτώνοντας έναν 60 χρονο.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης περίπου 30 λεπτά πριν από την έναρξη μιας συναυλίας αφιερώματος των ABBA στις 7.30 μ.μ. τοπική ώρα, είπε ο εκπρόσωπος.

Περίπου 1.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στοn συναυλιακό χώρο Uppsala Konsert & Kongress στην Uppsala, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της  Στοκχόλμης, για τη συναυλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Λάβαμε μια κλήση ότι κάποιος είτε πήδηξε είτε έπεσε από μεγάλο υψόμετρο μέσα στην αίθουσα συναυλιών στο κέντρο της Ουψάλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μάγκνους Γιάνσον Κλάριν.

Η αίθουσα έχει ανοιχτό χώρο στο φουαγιέ και το άτομο έπεσε από τον έβδομο όροφο και χτύπησε άλλα δύο άτομα. Το άτομο που έπεσε καθώς και ένα από τα άτομα που χτύπησε, πέθαναν ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε.

Ο Κλάριν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι τραύματα έχει υποστεί το τρίτο άτομο, αλλά «δεν απειλούν τη ζωή του».

Αρνήθηκε ωστόσο, να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για τον αποθανόντα, καθώς δεν είχε ενημερωθεί ακόμα η οικογένειά του.

Η αστυνομία έκλεισε πρώτα την αίθουσα για να μην μπορεί κανείς να μπει ή να βγει, προκειμένου να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες, αλλά στη συνέχεια καθάρισε τον χώρο.

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν έχει συμβεί κάποιο έγκλημα», είπε ο Κλάριν.

Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:30, αλλά ακυρώθηκε μετά το συμβάν.

Με πληροφορίες από CΝΝ, AFP

Συγκίνηση στην Αυστραλία: Βρέθηκε σώα η 4χρονη Κλίο τρεις εβδομάδες μετά την απαγωγή της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: