Λίγες μέρες πριν τη σύνταξη η Μέρκελ στέλνει επιστολές στήριξης της Κύπρου για… δίκαιη και βιώσιμη λύση

File photo: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Τη στήριξη της χώρας της στις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για επίλυση του Κυπριακού, εκφράζει η απερχόμενη -και λίγο πριν τη σύνταξη- Καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, σε επιστολή της με την ευκαιρία των γενεθλίων του Προέδρου.

Σημερινή ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει πως «η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε ευχετήρια επιστολή της με την ευκαιρία των γενεθλίων του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 27 Σεπτεμβρίου, εξάρει την πολιτική του δράση, η οποία, όπως επισημαίνει, στοχεύει στο καλό της Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας στην Κύπρο, η κα Μέρκελ εύχεται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιτύχει και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Η κα. Μέρκελ στην επιστολή της τονίζει ότι «η Γερμανία υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό».

Τέλος, εκφράζει ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεταξύ τους φιλία και την ειλικρινή συνεργασία τους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Αναστασιάδης για Nautical Geo: «Η Τουρκία υπονομεύει για ακόμη μια φορά την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια» [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: