Η Νέα Ζηλανδία απέλυσε τον επίσημο… Γκάνταλφ της: Η είδηση είναι ότι τον πλήρωνε επί 23 χρόνια

Στιγημιότυπο από βίντεο του Stuff.nz




Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο σε άλλη χώρα του κόσμου. Η Νέα Ζηλανδία πλήρωνε επί 23 χρόνια ως κρατικό υπάλληλο και επίσημο Μάγο του κράτους τον 88χρονο σήμερα Ιαν Μπράκενμπερι Τσάνελ (Ian Brackenbury Channell).

Ο Μάγος είχε προσληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κράιστσερτς (Christchurch) για να προμοτάρει διάφορες δραστηριότητες της πόλης μέσα από «δράσεις μαγείας και άλλες ανάλογες υπηρεσίες σχετικές με τη μαγεία».

Πληρωνόταν 16.000 δολάρια το χρόνο και εισέπραξε στα χρόνια της 23ετούς θητείας του 368.000 δολάρια.

Ο -γεννημένος στην Αγγλία- Μάγος ξεκίνησε να δίνει διάφορες υπαίθριες παραστάσεις με το που πάτησε το πόδι του στη Νέα Ζηλανδία το 1976.

Οταν οι αρχές προσπάθησαν να τον σταματήσουν, το κοινό διαμαρτυρήθηκε. Το 1982 η Επιτροπή της Art Gallery της Νέας Ζηλανδίας τον χαρακτήρισε ζωντανό έργο τέχνης και το 1991 ο τότε πρωθυπουργός Μάικ Μουρ του ζήτησε να γίνει ο Μάγος της Νέας Ζηλανδίας:

«Ανησυχώ που τα μαγικά σας δεν είναι στη διάθεση ολόκληρου του Έθνους» του είχε γράψει με χιουμοριστική διάθεση στην επιστολή του. «Σας προτείνω λοιπόν να εξετάσετε επειγόντως την πρότασή μου να γίνετε ο Μάγος Νέας Ζηλανδίας, Ανταρκτικής και των άλλων υπεράκτιων περιοχών. Άλλωστε μαγικά, κατάρες, ευλογίες και υπερφυσικά φαινόμενα ξεπερνάνε τις δυνατότητες των πρωθυπουργών…»

Και κάπως έτσι πέρασαν 23 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις του πάντως, ίσως και λόγω ηλικίας άρχισαν να γίνονται σπανιότερες, ενώ ο Μάγος άρχισε και να ξεθωριάζει τον περασμένο Απρίλιο όταν έκανε κάποια σεξιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού σόου.

«Αγαπώ τις γυναίκες. Τις συγχωρώ κάθε φορά. Δεν έχω χτυπήσει ποτέ καμία. Ποτέ μην χτυπάτε γυναίκες. Μελανιάζουν πολύ εύκολα με το παραμικρό και μετά το λένε σε γείτονες και φίλους και σεις θα έχετε πρόβλημα».

Ο Μάγος ειδοποιήθηκε χθες με μια επιστολή για τη διακοπή της συνεργασίας, η οποία τον ευχαριστούσε για τις υπηρεσίες του και τον ενημέρωνε ότι το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί..

Ο Μάγος δεν το πήρε και πολύ καλά πάντως κατηγορώντας το Δημοτικό Συμβούλιο ότι τον απέλυσε επειδή δεν ταιριάζει πλέον στη ενέργεια που εκπέμπει η πόλη:

Είναι σα να μου λένε ότι είμαι βαρετός και γέρος, αλλά δεν υπάρχει άλλος σαν εμένα στο Κράιστσερτς. Απλά δεν με συμπαθούν επειδή είναι βαρετοί και γέροι γραφειοκράτες που δεν τους συμπαθεί κανένας σε αντίθεση με μένα», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Guardian

Βίκυ Sarfaty: Η συναρπαστική ιστορία της Ελληνίδας που κληρονόμησε μία τραπεζική αυτοκρατορία 90 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: