Επιτέλους… τέλος: Παρελθόν ο Ρόναλντ Κούμαν από την Μπαρτσελόνα

File photo Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα Ρόναλντ Κούμαν. EPA/Enric Fontcuberta μέσω ΚΥΠΕ




Οι τίτλοι ενός προδιαγεγραμμένου τέλους έπεσαν την Πέμπτη, καθώς η διοίκηση της Μπαρτσελόνα απέλυσε τον Ρόναλντ Κούμαν από τη θέση του προπονητή.

Ο καταλανικός σύλλογος προχώρησε σε «αλλαγή σελίδας» και ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολλανδό τεχνικό.

Μετά τη νέα ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα – από την Ράγιο Βαγιεκάνο με 1-0 – ο Τζουάν Λαπόρτα πήρε την μεγάλη απόφαση. Η Μπαρτσελόνα επισημοποίησε το «διαζύγιο» με τον 62χρονο. Πλέον, οι «μπλαουγκράνα» ξεκινούν την αναζήτηση νέου προπονητή, με τον θρύλο του συλλόγου, Τσάβι Ερνάντες, να είναι – όπως όλα δείχνουν – το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Κούμαν προσλήφθηκε σε μια περίοδο μεγάλης «κρίσης» για το κλαμπ αναλαμβάνοντας την μεγάλη ευθύνη τον Αύγουστο του 2020, μετά την απόλυση του Κίκε Σετιέν. Ο Ολλανδός, παρότι ανά διαστήματα είδε την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν κατάφερε να αποφύγει την μετριότητα.

Μάλιστα η παρουσία του στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα συνέπεσε με το τέλος της συνεργασίας με τον Αργεντίνο σουπερστάρ Λιονέλ Μέσι, κάτι που ούτως ή άλλως θα οδηγούσε τον σύλλογο σε μια περίοδο αναζήτησης μίας νέας ποδοσφαιρικής ταυτότητας.

Το τέλος της 13μηνης θητείας του Κούμαν, του αφήνει μια «πικρή» γεύση και μόλις έναν τίτλο. Το πρωί της Πέμπτης θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο για να αποχαιρετήσει τους παίκτες.

Αυτή είναι η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

Πληροφορίες από ΕΡΤ

«Κατηφόρα» δίχως τέλος για την Μπαρτσελόνα: Οι «μπλαουγκράνα». έχασαν και από τη Ράγιο Βαγιεκάνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: