Ο Τσάβι παρά την αποτυχημένη χρονιά, πείσμωσε και μένει τελικά στη Μπαρτσελόνα: Συναντήθηκε και συμφώνησε με Λαπόρτα και Ντέκο

FILE PHOTO: Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και πρώην άσος της ομάδας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. EPA/Alejandro Garcia




Παρά το γεγονός ότι η χρονιά κρίνεται ανεπιτυχής για την Μπαρτσελόνα, καθώς δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, ο Τσάβι αποφάσισε τελικά να μείνει στην αγαπημένη του ομάδα και να συνεχίσει την καριέρα του στους Καταλανούς.

Πρόκεται για μία «ολική ανατροπή», καθώς ο Τσάβι ανακοίνωσε στις 27 Ιανουαρίου 2024 ότι θα φύγει από τον σύλλογο, λίγο μετά την «βαριά» ήττα από την Βιγιαρεάλ με 5-3. Δύο μήνες αργότερα, υπήρξε επαναπροσέγγιση του ζητήματος από τον Ισπανό προπονητή και τους διοικούντες και εν τέλει, όπως φαίνεται, ο Τσάβι θα συνεχίσει την προπονητική στην Μπαρτσελόνα.

Η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» δεν αναζήτησε ουσιαστικά τον διάδοχο του Τσάβι, παρά τις επαφές που έγιναν με τον Χάνσι Φλικ. Μία άλλη επιλογή, ήταν ο Ραφαέλ Μάρκες, προπονητής της Β` ομάδας του συλλόγου, αλλά δεν έγινε ομόφωνα αποδεκτή, με αποτέλεσμα ν’ αποκλεισθεί γρήγορα.

Παρά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν (3-2, 1-4) και την ήττα της Κυριακής στο Clasico με 3-2, ο Τσάβι έχει πολλούς υποστηρικτές στο εσωτερικό της ομάδας.

Εχθές (24/4) το απόγευμα ο Ισπανός προπονητής συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Ζοάν Λαπόρτα και παρουσία του τεχνικού διευθυντή, Ντέκο, οριστικοποιήθηκε η παραμονή του Τσάβι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές συζήτησαν ορσμένα σημαντικά θέματα κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης, όπως η έλλειψη εμπειρίας του επιτελείου του Τσάβι, αλλά και η επικείμενη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, με βασικό στόχο έναν αμυντικό μέσο εγνωσμένης αξίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρκελόνη, Ισπανία

Δήλωση -σοκ από Αταμάν μετά την ήττα από τη Μακάμπι: «Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι στον Παναθηναϊκό του χρόνου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: