Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η σύγκρουση Ερντογάν με τη Δύση στα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η σύγκρουση Ερντογάν με τη Δύση και η πρόθεσή του να απελάσει 10 πρεσβευτές, το έκτακτο συνέδριο της ΕΔΕΚ και οι ηχηρές απουσίες και η έντονη αντιπολίτευση από το ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση με αφορμή τα Pandora Papers, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας.

Αλλα κύρια θέματα που προβάλλονται στον Τύπο είναι οι αντιδράσεις για το τοπικό σχέδιο Ακάμα, η ακρίβεια, οι στόχοι της ΚΕΔΙΠΕΣ και ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μετωπική σύγκρουση με τη Δύση, έτοιμος να απελάσει 10 πρεσβευτές», γράφει ότι εκτός ελέγχου είναι ο Ερντογάν, ενώ υπάρχουν διεθνείς αντιδράσεις για τη συνεχιζόμενη στροφή στον απολυταρχισμό.

Αλλού γράφει ότι «εκτόξευσε» κατά πάντων ο Σιζόπουλος και ότι το έκτακτο συνέδριο της ΕΔΕΚ έγινε με ηχηρές απουσίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχής και ανελέητος είναι ο πόλεμος κατά των εμπόρων των ναρκωτικών όπως αναφέρει ο διοικητής της ΥΚΑΝ στην «Α».

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Δεν φοβάται τη… διχοτόμηση η ΕΔΕΚ» γράφει για ηχηρότατες απουσίες κορυφαίων στελεχών και των μισών βουλευτών από το χθεσινό Έκτακτος Συνέδριο, το οποίο οι διαφωνούντες καταγγέλλουν ως παράνομο. Αλλού γράφει ότι χάνει το παιχνίδι και τρελαίνεται ο Ερντογάν.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι στόχος της ΚΕΔΙΠΕΣ είναι να εισπράξει 4,8 δις. ευρώ όπως λέει ο Πρόεδρός της Λάμπρος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στον «Π».

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σκληρό ροκ από αντιπολίτευση», γράφει ότι το ΑΚΕΛ βγαίνει μπροστά, προσκαλώντας όλους όσοι βρίσκονται εκτός κυβερνητικού στρατοπέδου και αναφέρεται στη συγκέντρωση έξω από το προεδρικό το ερχόμενο Σάββατο.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανάβει φωτιές το τοπικό σχέδιο Ακάμα. Αλλού γράφει ότι η περιβαλλοντική Αρχή κουτσούρεψε το αίτημα της Μητρόπολης Πάφου και από Καθεδρικός Ναός καταλήγει σε εκκλησάκι της γειτονιάς.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα «Ο διασυρμός έχει επιπτώσεις στο Κυπριακό και στην οικονομία», γράφει ότι το όνομα του Προέδρου βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Papers της διαφθοράς και αναφέρεται σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη διαφθορά και τη διαπλοκή που προγραμματίζεται για το ερχόμενο Σάββατο.

Αλλού γράφει ότι πακέτο προτάσεων για την ακρίβεια ετοιμάζει το ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι 1.260 ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

«Οι αγώνες της Κύπρου για την Παλιγγενεσία»: Ομιλία Αναστασιάδη το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: