Παραλίγο να πει τη λέξη Τουρκία ο Αμερικής Ελπιδοφόρος! Έκανε πάντως ένα “μεγάλο” και ταυτόχρονα μικρό βήμα…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στη Χίο με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Φωτογραφία politischios.gr




Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Ελλάδα, και στο πλαίσιο αυτό πήγε και στη Χίο, η οποία είναι γενέτειρα της μητέρας του.

Με την ευκαιρία, ο κ. Ελπιδόφόρος πήγε και στην «Κιβωτό του Αιγαίου», στο Αίπος της Χίου, όπου συναντήθηκε με τα παιδιά της «Κιβωτού» και τον ιδρυτή της οργάνωσης πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, αποφεύγει όπως ο …ακατανόμαστος το λιβάνι τη λέξη Τουρκία. Διότι δεν επιθυμεί να ενοχλήσει τον Ταγίπ Ερντογάν όταν έρθει η ώρα της διαδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Ο Θεός να του δίνει χρόνια, διότι αυτοί που θέλουν να τον αντικαταστήσουν δεν διαθέτουν …σπονδυλική στήλη!

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε:

«Να φανούμε αντάξιοι της θυσίας των πατέρων και των αδελφών μας, οι δε γείτονες να μην επαναλάβουν ποτέ τις θηριωδίες του παρελθόντος αλλά να μάθουμε όλοι μαζί να ζούμε με ειρήνη, με αγάπη και συναδέλφωση. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην πάει χαμένη ούτε για εμάς που απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, χάρη στη θυσία τους, αλλά και η άλλη πλευρά την οποία την έβλεπα καθώς ερχόμασταν εδώ στο μοναστήρι, να καταλάβει ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει και πρέπει πλέον να μάθουμε να είμαστε πολιτισμένοι, να είμαστε καλοί γείτονες και καλή γειτονία σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία».

Οι γείτονες μας, είπε… Δεν έχουν όνομα;

Για τον κ. Ελπιδοφόρο, αυτή η δήλωση είναι ένα “μεγάλο” βήμα, αλλά την ίδια στιγμή είναι και πολύ μικρό. Οι πιστοί στην Αμερική, πολλοί εξ αυτών θύματα της τουρκικής θηριωδίας (Πόντιοι, Κύπριοι, Κωνταντινουπολίτες) απαιτούν από τον Αρχιεπίσκοπο να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Και ο κ. Ελπιδοφόρος ΔΕΝ το κάνει.

Χορεύει γύρω από τις λέξεις αλλά δεν κατηγορεί ευθέως και με το όνομα τους, τους Τούρκους Αττίλες. Ως το πογκρόμ εναντίον των Κωνσταντινουπολιτών, την εισβολή στην Κύπρο και τη γενοκτονία των Ποντίων, έγιναν από εξωγήινους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής μίλησε για την εμπειρία που έζησε ως πρόσφυγας, μόλις 10 χρονών, φεύγοντας με τους γονείς και τα αδέλφια του από την Κωνσταντινούπολη για την Ελλάδα. Ζήτησε από τα παιδιά να είναι περήφανα γιατί δεν είναι οι φταίχτες της κατάστασής τους, αφού πληρώνουν τις αμαρτίες των μεγάλων.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Προκάλεσε πάντως εντύπωση ότι το κανάλι OPEN, έστειλε απεσταλμένη στη Χίο, για να καλύψει το μεγάλο γεγονός της επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Μήνυμα Βαρθολομαίου από το Φανάρι: “Είμαστε εδώ, φυλάσσουμε Θερμοπύλες, αμετακίνητοι…”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: